Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Nieuws  

Hebt u zelf een interessante mededeling of persbericht over hypothecaire leningen, schuldsaldoverzekeringen of de woningenmarkt in het algemeen. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Contacteer ons >>

Van den Bossche: "Tegen 2014 ongewijzigd overneembaar"
donderdag 19 januari 2012 - bron: Het Laatste Nieuws

 Aangezien de federale regering de hypothecaire aftrek nog dit jaar volledig wil omvormen tot een belastingkorting zal Vlaanderen in 2014 niet op zoek moeten naar een alternatief systeem.
"Vlaanderen kan dat beleid dus ongewijzigd overnemen. Wat ons betreft zal het dat voor de lopende leningen ook gewoon doen", onderstreepte Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) bij monde van haar woordvoerder aan het persagentschap Belga.
 
Gisteren raakte bekend dat het verdwijnen van de hypothecaire aftrek in kader van de staatshervorming niet enkel geldt voor nieuwe woonkredieten, maar ook voor de huidige leningen. Vlaams minister-president Kris Peeters verzekerde al dat Vlaanderen met een alternatief komt, maar kon nog niet zeggen of dat "een belastingkrediet, een -vermindering of iets anders" zal zijn.

Belastingkorting
Voor sp.a-minister Van den Bossche is de keuze alvast zonneklaar. De federale regering wil de hypothecaire aftrek voor de overheveling immers zelf nog omzetten in een belastingkorting. "Dat is nog voor dit jaar", bevestigt men op het kabinet van federaal staatssecretaris Servais Verherstraeten. Een en ander moet zorgen voor een eerlijkere verdeling, "waardoor hoge inkomens iets minder krijgen en lage tot middeninkomens meer", aldus het kabinet-Van den Bossche.
 
Voor de lopende leningen wil de socialiste het hervormde systeem in 2014 dus gewoon doorzetten. "Het voordeel voor de belastingplichtigen blijft dan volledig hetzelfde", klinkt het. Voor nieuwe woonkredieten na 2014 kan Vlaanderen dan eventueel naar eigen goeddunken een nieuw beleid uittekenen, eventueel dus met
andere accenten.
 
Wanneer de bevoegdheid precies zal overkomen, is nog niet duidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal het wel nog deze Vlaamse bewindsploeg zijn die een vlotte overgang zal moeten voorbereiden. (belga/mvdb)

 Ga naar artikel...
Hypothecaire aftrek dooft uit
 Lees verder..

Bron: De Morgen


Muyters tast nog in het duister over overheveling hypothecaire aftrek
 Lees verder..

Bron: De Standaard


Woonkredieten niet langer een zaak van jonge koppels alleen
 Lees verder..

Bron: Het Laatste Nieuws


Belgische huizen te duur?
 Lees verder..

Bron: De Morgen
 

Reageer op dit artikel

Reageer als eerste op deze vraag!

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 

Ook lager fiscaal voordeel voor groene leningen
 Lees verder..

Bron: Netto
"Belgische vastgoedmarkt heeft geen last van crisis"
 Lees verder..

Bron: Het Laatste Nieuws
Minder aftrek voor huis middenklasse
 Lees verder..

Bron: De Morgen
Wordt uw lening met variabele rente duurder?
 Lees verder..

Bron: Netto
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010