Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Nieuws  

Hebt u zelf een interessante mededeling of persbericht over hypothecaire leningen, schuldsaldoverzekeringen of de woningenmarkt in het algemeen. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Contacteer ons >>

DE VLAAMSE WOONLENING VAN DE VMSW VANAF 1,71%
maandag 24 januari 2011 - bron: VMSW

BRUSSEL - Een lening krijgen voor een huis of appartement is vandaag de dag niet zo eenvoudig. Zeker niet voor mensen met een beperkt inkomen. Daarom zet de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) ook dit jaar de Vlaamse Woonlening in de kijker met een multimediale informatiecampagne. Met rentevoeten vanaf 1,71% (januari 2011) is de Vlaamse Woonlening meestal een stuk goedkoper dan de markt. Voor mensen met een beperkt inkomen wordt een eigen woning zo een bereikbare droom.

De Vlaamse Woonlening kan verkregen worden voor de aankoop van een woning die minstens 30 jaar oud is en die gerenoveerd moet worden. Het totale te ontlenen bedrag is maximaal 187.120 euro. De aankoopprijs van de woning mag niet hoger zijn dan 177.120 euro en de noodzakelijke renovatiewerken moeten minstens 10.000 euro bedragen. Hoe hoger het bedrag van de noodzakelijke renovatiewerken (boven 10.000 euro), hoe minder je kan lenen voor de aankoop van de woning.

Ook wie al een woning heeft, kan voor de renovatie, verbetering of aanpassing een Vlaamse Woonlening aangaan. Daarnaast kan ook wie wilt bouwen of een sociale woning wilt kopen, gebruikmaken van de Vlaamse Woonlening.

Op www.vlaamsewoonlening.be vind je meer informatie over de concrete voorwaarden en kan je met de wooncalculator zelf berekenen of je in aanmerking komt en hoeveel de maandelijkse afbetalingen bedragen. Met vragen kan je terecht opinfo@vlaamsewoonlening.be of het gratis nummer 1700. Er worden folders en affiches bezorgd aan sociale huisvestingsmaatschappijen, gemeenten, OCMW's, notarissen enzovoort. Deze kunnen ook steeds worden besteld bij de VMSW.

 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen moet het gezamenlijk belastbaar inkomen liggen tussen 7.960 en 31.820 euro (voor een alleenstaande) en 47.730 euro (voor een gezin van minstens twee personen). Het maximumbedrag wordt verhoogd met 3.180 euro per persoon ten laste. Kandidaat-ontleners mogen ook geen andere woning in volle eigendom of 100% vruchtgebruik hebben.

Informatiecampagne

In de laatste week van januari worden televisiespots uitgezonden op Eén (zendschema doc - 24,5 kB) en zit er een uitneembare folder in het weekblad Humo. Daarnaast worden folders en affiches bezorgd aan sociale huisvestingsmaatschappijen, gemeenten, OCMW’s, notarissen enzovoort en loopt er een online campagne opwww.facebook.comwww.bouwenwonen.netwww.renteopdevoet.bewww.bouwinfo.be en via de nieuwsbrieven van Habitos en Bouw & Wonen. 

 

 Ga naar artikel...
3 gevaren voor woningprijzen
 Lees verder..

Bron: Netto


Eigen woning wordt onbetaalbaar
 Lees verder..

Bron: De Morgen


Recordaantal Belgen kan huis niet meer afbetalen
 Lees verder..

Bron: De Morgen


"Reynders weigert kredieten vrij te maken voor goedkope energieleningen"
 Lees verder..

Bron: Trends
 

Reageer op dit artikel

Reageer als eerste op deze vraag!

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 

Gemiddelde Belg bezit 160.000 euro
 Lees verder..

Bron: De Morgen
Woning kost gemiddeld meer dan 200.000 euro in 2011
 Lees verder..

Bron: Het Laatste Nieuws
Helft meer woonkredieten in december 2010
 Lees verder..

Bron: De Standaard
Ook u voelt de hogere rente
 Lees verder..

Bron: De Standaard
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010