Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Notaris'

Periode tussen optie en akte
door koenb85 op donderdag 18 augustus 2011 - 10:43

Beste,

wij hebben gisteren een optie genomen op een huis onder voorbehoud van het verkrijgen van een lening (hier krijgen we 1 maand voor). Nu is het voor mij wat onduidelijk hoe de procedure nu verder gaat.

Wij gaan deze maand bij banken langs om een lening te krijgen. Van zodra we er eentje vinden die gunstig genoeg is, bellen we naar de makelaar die de papieren naar de notaris stuurt.
De notaris heeft dan een 2-tal maanden nodig om alles in orde te maken.

Kunnen wij in deze 2 maanden nog een andere lening zoeken die nog gunstiger is, of zitten we vast aan de gekozen lening?

Wanneer moet je definitief een lening hebben? Een aantal dagen voor het ondertekenen van de akte bij de notaris? Of is hier meer tijd voor nodig?
11220 keer bekeken - 1 antwoord(en)tom
[ bankshopper ]
donderdag 18 augustus 2011
11:19
Een aantal dagen voor het ondertekenen van de akte is in principe voldoende.
Wanneer de compromis getekend is kan jij shoppen tot bijvoorbeeld een week voor het verlijden van de akte (kan ook minder zijn). De bank moet de papieren in orde brengen voor de lening en doorsturen naar de notaris.

Krijg je in deze periode van een andere bank een beter voorstel kan je nog altijd veranderen. Hier verlies je dan wel reeds betaalde dossierkosten (meestal een 250 euro) van je eerste voorstel.

Je zit niet vast aan een hypotheek zolang er niets is die in hypotheek gegeven werd (je woning). En je bent pas publiekelijk eigenaar van je woning als de akte passeert bij de notaris. Daarom dat ze de leningsakte en de akte van de woning samen laten passeren.

Let wel op dat wanneer je een ander/beter voorstel krijgt dit direct een goedgekeurd voorstel is en dat je niet nog enkele weken moet wachten op de pauselijke zegen van een hoofdzetel in Brussel. Anders kan je wel in tijdsnood komen.

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010