Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Notaris'

Kosten bij verlijden akte
door Blackwidow op woensdag 16 september 2009 - 13:37

Volgende week verlijdt de akte en meer en meer twijfel ik aan de kosten die eraan verbonden zijn. Bij het afsluiten van de lening hebben wij aan de bank gevraagd om een lening te verkrijgen met de kosten inbegrepen, aangezien we geen spaargelden hebben. Onze woning is 225.000€ en de hypothecaire lening bedraagt 238.500€. Dat is dus 6% extra kosten meegerekend door de bank, woning is klein beschrijf. Doch als ik nu een berekening doe op internet, kom ik op 18.000 (= aankoopakte + leningsakte). Wil dit dan zeggen dat ik toch nog 4.500€ uit eigen zak moet gaan zoeken? Hopelijk kan iemand me dit duidelijk schetsen, welke bedrag mag ik verwachten volgende week? :/ Update Ik denk dat ik het al weet -> Aktekosten + aankoopkosten. Ik hield dus geen rekening met de aktekosten :( :( En die heeft de bank ook niet meegeteld
25364 keer bekeken - 3 antwoord(en)wvn
[ bankshopper ]
maandag 7 februari 2011
1:46
Het is inderdaad echt wel NOODZAKELIJK om offertes te vragen bij de notarissen.
Zogezegd zouden de tarieven van de notaris vastgelegd zijn MAAR.... zij misbruiken hun monopolie en machtspositie ten overstaan van hun client.
Ik heb een lening van 195000 euro afgesloten waarvan 30000 hypotheek en 165000 hypothecair mandaat. De notaris heeft zijn ereloon op de akte van 30000 euro hypotheek berekend op 195000 euro en op de 165000 euro mandaat. DUS ereloon op 225000 euro betaald. Toen ik hem hierop aansprak gaf hij de uitleg dat in het mandaat de bank het bedrag van 195000 euro had vermeld en zij dus hun ereloon mochten rekenen op dat bedrag.
MAAR omdat ik hem toch bleef hierop aanspreken heb ik plots een korting gekregen van 200 euro?????? Er zijn dus verschillen tussen notarissen en dus niet allen bankshoppen maar NOTARISHOPPEN loont echt meer dan de moeite!


Jiebieke
[ ankshopper3 ]
woensdag 4 november 2009
17:38
Wel ik ben bezig met een herfinaciering van mijn lening en heb verschillende notarissen uit de buurt aangeschreven ( zie www.notaris.be voor de emailadressen). Van 8 notarissen heb ik ondertussen een antwoord gekregen en ik kan je zeggen dat het de moeite loont om de vergelijking te maken. Het verschil tussen de notaris met de hoogste totaalkosten en de laagste totaalkosten bedroeg liefst een verschil van net geen 25% oftewel 800 euro.

b987
[ ]
woensdag 30 september 2009
11:59
ik heb ook n vraag die valt onder hetzelfde onderwerp. notariskosten liggen wettelijk vast lees ik. het ereloon ligt vast volgens barema's, dus daar maak ik me geen zorgen over. op notaris.be lees ik dat er wél n verschil kan zijn in de dossierkosten. ik zou verwachten dat dit dan ni zo'n hoge bedragen zouden zijn, maar t blijkt toch de moeite: - de aktekosten bijvoorbeeld bedragen maximaal 625 euro lees ik, maar wij krijgen 1100 euro aangerekend... - de dossierkosten van de lening bedragen 1200 euro en daar heb ik helemaal geen idee wat een normaal bedrag is. Deze bedragen zijn dus exclusief de erelonen, voor de duidelijkheid. Heeft er iemand ervaring?
  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010