Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Notaris'

NOTARISSHOPPEN is de moeite!
door wvn op maandag 7 februari 2011 - 1:49

Het is inderdaad echt wel NOODZAKELIJK om offertes te vragen bij de notarissen.
Zogezegd zouden de tarieven van de notaris vastgelegd zijn MAAR.... zij misbruiken hun monopolie en machtspositie ten overstaan van hun client.
Ik heb een lening van 195000 euro afgesloten waarvan 30000 hypotheek en 165000 hypothecair mandaat. De notaris heeft zijn ereloon op de akte van 30000 euro hypotheek berekend op 195000 euro en op de 165000 euro mandaat. DUS ereloon op 225000 euro betaald. Toen ik hem hierop aansprak gaf hij de uitleg dat in het mandaat de bank het bedrag van 195000 euro had vermeld en zij dus hun ereloon mochten rekenen op dat bedrag.
MAAR omdat ik hem toch bleef hierop aanspreken heb ik plots een korting gekregen van 200 euro?????? Er zijn dus verschillen tussen notarissen en dus niet allen bankshoppen maar NOTARISHOPPEN loont echt meer dan de moeite!
Heb later ook enkele notarissen gecontacteerd met de vraag naar de kosten voor het verlijden van de aktes en er bleek tot 800 euro verschil op te zitten tussen de notarissen.
13027 keer bekeken - 4 antwoord(en)philbond07
[ bankshopper ]
woensdag 20 juni 2012
9:08
Ik maak actueel een compleet identiek geval mee, dis is je reinste witteboordcriminaliteit.
@wvn: bent u nog acteief opf forum hier? kan ik u contacteren?


Kleuren
[ bankshopper ]
zaterdag 2 juni 2012
7:58
Ik pik even in op een wat ouder artikel maar graag had ik geweten uit wat de kosten bestaan. Er is weinig transparantie in de zin van dat de banken een bedrag noemen voor notaris en wederbelegging etc en hier verder geen uitleg over geven.

Ergens moet toch zwart op wit terug te vinden zijn uit wat dat bedrag bestaat zoals hoeveel je moet neertellen om het document te registreren, wat effectief het ereloon mag zijn voor de notaris, welk percentage er voor de bank is op basis van het geleende bedrag?
Tacfarinas
[ bankshopper ]
zaterdag 4 februari 2012
12:26
Beste, graag had ik vernomen op welke aspecten van de notariskosten je veranderlijke bedragen tegenkwam (provisie hypotheekkosten? ereloon?). Hartelijk dank voor je antwoord,

tom
[ bankshopper ]
maandag 7 februari 2011
10:35
Opletten met zo'n klein bedrag in je hypothecaire inschrijving. Als je over een periode van bijvoorbeeld 15 of 20 jaar leent ga je volgens mij nooit je fiscale korf volledig kunnen vullen. Daarvoor is dit bedrag veel te klein en dan verlies je natuurlijk ook wel een groot stuk fiscale voordelen.

Voor de rest heb je inderdaad gelijk dat de ene notaris een stuk goedkoper is dan de andere.

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010