Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Kies ik nu variabel of vast?
door Laur op woensdag 17 maart 2010 - 21:13

Hallo iedereen, Als beginner in het lenen, heb ik een wellicht éénvoudige, maar voor mij niet onbelangrijke vraag. Ik heb de indruk dat op deze website vooral de jaarlijks aanpasbare rentevoeten op een grote bijval kunnen rekenen. De variabele rentevoet staat nu inderdaad wel laag, maar de kans is dan toch ook eerder reëel dat deze in de (nabije) toekomst zal stijgen? Is het maw niet risicovol om een lening met jaarlijks aanpasbare rentevoet aan te gaan? Zelf zou ik immers eerder geneigd zijn om voor vast te kiezen, of alleszins waarbij een groot aantal jaren (10-tal) vaststaat. Kan iemand mij even op de voor- en nadelen van variabele rentetarieven wijzen? Heel erg bedankt!
1174 keer bekeken - 2 antwoord(en)







Laur
[ ]
donderdag 18 maart 2010
9:53
Beste Tom, Hartelijk dank voor je verhelderende uitleg. De nadelen die je opsomt lijken me inderdaad toch niet onbelangrijk. Vanmiddag ga ik in real-life bankshoppen en laat zeker weten welke tarieven ik daar kan verkrijgen en vooral de voorwaarden die eraan gekoppeld zijn. Gr

tom
[ bankshopper ]
woensdag 17 maart 2010
21:49
voordelen: - je lost sneller kapitaal af - je initiële aflossing ligt een stuk lager dan bij vaste rentevoeten (wat voor starters soms handig is) - je kan later nog veranderen naar vast mocht deze interessant zijn (niet bij alle instellingen) - rentevoet kan max. 1% per jaar stijgen (eerste 3j.) nadelen: - je mag zeker zijn dat je gedurende het grootste deel van je lening aan je worst case scenario zal zitten - je worst case is meestal hoger dan de vaste rentevoet die je nu kan krijgen Je kan het best eens een aflossingstabel maken op deze site voor vast en variabel en zien waar je het meeste intresten aflost. Hou er sowieso rekening met je worst case bij variabel (dat je deze kan betalen). Want binnen drie jaar kan het al zover zijn.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010