Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Varia'

Wetgeving waar banken aan gehouden zijn
door Bali op zaterdag 29 november 2014 - 11:32

Concrete situatie:

Lening van 231.500€, Q55. Lening is opgedeeld in 2 stukken: eerste stuk = herziening vorige lening Belfius + nieuw bedrag voor renovatie huis (206.500€ - opgenomen in 2013), tweede stuk = bedrag dat voorzien is ingeval van aankoop garage of verdere renovatie huis (25.000).

Deze zomer beslist om verdere renovatie te doen. Nemen contact op met verschillende bedrijven (ramen, bekleding trap, ...) en de immotheker (tussenpersoon voor Demetris) om tweede stuk op te nemen. Bestelling ramen is gebeurd eind augustus, voorschot (12.000€) gegeven op 16 september (betaald met eigen middelen, maar om later in te brengen in krediet). Documenten lening getekend op 22 september.

Lening in orde midden november, maar Demetris doet moeilijk bij eerste indiening kosten. Veel discussie. Conclusie: het eerste deel van 12.000€ willen ze niet meer terugbetalen wegens betaald met eigen middelen voor afsluiten lening. Gaat zelfs zo ver dat ze ons mondeling beschuldigen van gesjoemel / fraude en baseren zich op de wetgeving.

Nadien navraag gedaan bij verschillende banken (BNP, Belfius, Immotheker) en zij snappen het probleem niet om het voorgeschoten geld via de lening terug te betalen.

Vraag:

Heeft iemand dit ook meegemaakt? Kan een bank dat zomaar doen? Ik vind er alvast niks van terug in de algemene voorwaarden van het krediet. Wat kan er tegen gedaan worden (klacht, ingebrekestelling, ...)?
10354 keer bekeken - 1 antwoord(en)Dp25
[ bankshopper ]
vrijdag 11 september 2015
9:52
Beste, zou het mogelijk zijn om jou verdere ervaring met Fortis en Immotheker te delen , mss via mail. Wij zitten namelijk in een ongeveer gelijkaardige situatie waarbij Immotheker en Fortis moeilijk doen. Een beetje raad of ervaring zou handig zijn.
Dank u

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010