Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Hoe een goede herziening bekomen?
door Martinus op vrijdag 17 september 2010 - 21:19

Afgelopen dinsdag bij onze bank(KBC in oost limburg) langsgeweest voor een herziening van onze hypothecaire lening. We moeten nog 17jaar en 4 maanden betalen aan onze lening. We hebben 4,77% vast. Ik wist dat er dossierkosten en 3 maanden interest verbonden waren aan een herziening. De bankbediende vertelde dat de rente van een herziening 0.75% hoger is dan bij een nieuwe lening? Verder vertelde ze dat de rente momenteel weer fel gestegen was. Ze kon niet lager gaan dan 4,51%. Ik liet haar een aantal bekomen voorstellen zien van deze site. Sommige waren tot 1% minder. Ze begon te lachen en zei dat deze site niet betrouwbaar was. Sommige voorstellen waren ook van KBC, maar meestal buiten limburg. Moet ik hieruit besluiten dat mijn kantoor me in het zak wil zetten, of zie ik dit verkeerd. Graag een antwoord.
3568 keer bekeken - 6 antwoord(en)







MND
[ bankshopper ]
maandag 27 september 2010
15:46
Hallo, zo probeer ik het ook te doen. 2 grootbanken tegen elkaar uitspelen om dan bij mijn bank een deftige herziening te bekomen.

Heb zelf ook een vraag. Mijn bank beweerdt dat ik bovenop de wederbeleggingsvergoeding van 3 maanden ook notariskosten zal hebben. Naar mijn mening zijn die toch enkel wanneer ik overstap naar een andere bank? Of ben ik zo mis?

Bedankt voor reacties hierop!


hey69
[ bankshopper ]
maandag 20 september 2010
21:30
om een voorbeeld te geven.ING vertelde me gewoon dat ze gewoon niets willen doen .
ik heb .4.7 vast nog 22jaar af te betalen (openstaand 126000 nu)
Lang ga ik dus hier niet meer blijven ;)


tom
[ bankshopper ]
maandag 20 september 2010
10:52
@D: Ik kan altijd proberen, maar denk dat luchan je oproep zelf wel zal lezen.

Groeten Tom


D.
[ bankshopper ]
zondag 19 september 2010
11:52
Dat een herziening 0,75% duurder zou zijn, heeft evenveel waarde als bv de
'op de website geafficheerde tarieven'. Dat is gewoon bedoeld als uitgangspunt voor de onderhandeling.
Met nog maar 17 jaar te gaan zou je toch richting 4% moeten kunnen. Maar dat is natuurlijk van vele andere factoren afhankelijk ook.

Op het forum is er een topic 'offerte'. Daar kan je eens proberen om een voorstel op mail te laten zetten. mailtje afprinten en mee naar KBC gaan. Ze zullen een pak gemakkelijker worden.

@Tom: Misschien kan je Luchan nog eens aansporen om zijn tarieven op het forum te posten? Ik vind dat wel zeer interessant.


tom
[ bankshopper ]
zaterdag 18 september 2010
11:17
Zoals santafab zegt, eens naar andere banken gaan. De reactie van uw kantoor is normaal. We kunnen inderdaad niet 100% garanderen dat er hier geen 'zeveraars' tussen zitten, maar uit bijna alle steekproeven die we doen (gescand voorstel vragen via e-mail) moet ik toch zeggen dat ik ze meestal krijg en ook af en toe wel verschiet welke mooie voorstellen er tussen zitten.

Kort samengevat: andere banken doen, betere voorstellen verzamelen en dreigen om te veranderen, is de enige manier om de meeste bankfilialen iets van moeite te laten doen voor u. Dus eigenlijk hetgene santafab ook zei ;-)


santafab
[ bankshopper ]
zaterdag 18 september 2010
9:00
Ga naar andere banken en probeer een veel lager voorstel te bekomen. Ga dan met het laagste voorstel naar KBC. Zo heb ik het een 2-tal weken geleden gedaan. Mijn laagste voorstel was 3,63% bij Dexia en KBC kon me plots wel 3,85% geven.
DOEN !





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010