Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

slim of niet?
door goddie op woensdag 22 augustus 2012 - 18:37

Hallo iedereen,

Had eens een vraag.
Ons lening van 261000 loopt nu nog 23j met 4.06 vaste rente

Was eens gaan rondhoren voor een variabele.
Beste bod was 2.66 5/5/5
Nu eens goed gekeken en als ik aan 2.66 5 jaar lang zou betalen op 20j
betaal ik dezelfde aflossing als nu maar met veeeel meer kapitaal aflossing.
Moeten nu wel +- 7500€ betalen met boetes en notaris enzo,
maar we halen het er dubbel en dik terug uit en stel dat als binnen 5j onze rente al de max zou bereiken van 5.38 en de vaste rente staat dan op 4.2 bv. kunnen we terug de overstap maken en staat hij nog niet zoveel meer dan de oorspronkelijke 4.06 terwijl we al veel kapitaal afgelost hebben.
Als we dan terug bij dezelfde bank een herziening aangaan naar vast is het enkel de 3 maandelijkse rente als boete, dus in mijn ogen doe ik hier een goede zaak mee...
of zie ik da hier totaal verkeerd.

Graag enkele reacties aub

mvg
Tom
2189 keer bekeken - 2 antwoord(en)







streep
[ bankshopper ]
donderdag 23 augustus 2012
9:14
Ook niet vergeten - als je variabele rentevoet op een moment stijgt met je max CAP tot bijv 5,38%, dan is het niet zo waarschijnlijk dat je op die moment zomaar een vaste rentevan bijv 4,2% kan verkrijgen als herziening.
Rekening met het worst case scenario geeft je zekerheid over de kosten van de slechtst mogelijke situatie, al de rest is werk voor de glazen bollen.

Ahv je exacte gegevens kan je ook eens heel exact berekenen wat de kost van deze worst case zou zijn (zie de simulatietool die ik geschreven heb daarvoor). Met de 'geavanceerde' versie kan je zelfs ingeven wat je additionele kost zou zijn moest je over 5 jaar de lening terug afsluiten (nieuwe handlichtingkosten/wederbeleggingskosten/dossierkosten).
Reken ook eventueel terug nieuwe aktekosten als je voor die nieuwe lening over 5 jaar ook nog eens van bank wilt veranderen...

Probeer zeker ook met wat spaargeld je openstaand kapitaal te verminderen, vermits je nu toch op zoek bent naar goedkopere opties en herziening.


tom
[ bankshopper ]
woensdag 22 augustus 2012
21:49
Hou er rekening mee dat wanneer je voor variabel gaat en je wil op een zeker moment terug naar vast gaan je ook niet het onderste uit de kan gaat halen uit je onderhandeling bij je thuisbank en is die 4,2% misschien een utopie.

Je kan eventueel kijken om een deel van je lenign vast doen (bvb160.000) en het ander deel variabel (100.000) of hoeveel er nu nog openstaat.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010