Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Fiscaal'

Verschil SSV in woonbonus of pensioensparen
door bart op maandag 10 augustus 2009 - 17:17

Aangezien het einde van het jaar nadert wordt de fiscale portefeuille voor de nieuwe ontleners niet meer helemaal gevuld met het afbetaalde kapitaal en de rente hierop. Daarom stellen alle banken ons voor onze SSV in 1 keer af te betalen en hierin te stoppen. Onze totale SSV bedraagt ongeveer 6.000 euro. Hiervan zou nog 3.000 euro in onze woonbonus gaan. Nu stellen sommige banken voor om het overige deel in een pensioenspaarplan te steken zodanig dat dit ook fiscaal aftrekbaar wordt. Anderen raden dit echter af omdat dit op termijn (op 't einde bij begin van je pensioen) veel nadeliger zal uitkomen. Iemand die me dit verschil kan uitleggen op een simpele manier? De banken zijn er nog niet in geslaagd.
3648 keer bekeken - 6 antwoord(en)







bart
[ bankshopper ]
dinsdag 18 augustus 2009
15:57
@C & janeman: klopt wat jullie zeggen. Maarja een SSV loopt zowiezo maar al 16 jaar. En zoals het er naar uit ziet zal ik zeker 16 jaar in dat huis blijven wonen hoor. Tenzij er geheel onverwachte dingen gebeuren uiteraard. Maar dat risico moet ik dan maar nemen

janneman
[ ]
maandag 17 augustus 2009
20:29
@ C indien je een vervroegde terugbealing doet heeft dit volgens mij geen invloed op de looptijd maar wel op het maandelijks terug te betalen bedrag.

C
[ bankshopper ]
zondag 16 augustus 2009
19:09
Een persoonlijke bedenking bij het aflossen van de ssv in 1x is dat het dan ook weg is. Ik verduidelijk: stel dat je bv binnen 15jr een som van je lening wil terugstorten (erfenis,...) om zo de duurtijd van je lening te verkorten, dan kan je geen aanspraak meer maken op het 'verloren' deel ssv dat je destijds betaald hebt. Eenmalig betalen is altijd het goedkoopste maar je zet je misschien in de toekomst op andere vlakken vast. Is het sop de kool waard?

peggy
[ bankshopper ]
dinsdag 11 augustus 2009
12:54
Je moet eens gaan kijken onder de website "hoeveelkostmijnhuis.be". Daar staat onder "extra kosten" een duidelijke uitleg over de SSV. O.a. ook over alle fiscale gevolgen.

leningzoeker
[ bankshopper ]
maandag 10 augustus 2009
23:14
Ook het deel van je SSV dat je in je woonbonus steekt zou belast worden bij uitkering (dus bij overlijden). Ook hier kunnen de banken mij geen eenduidig antwoord op geven hoeveel dat zou zijn. Ze zeggen mij allemaal dat ik de eerste ben die hen die vraag stelt...? Weet iemand hier meer over? Dit is toch wel een belangrijk detail om te beslissen of je je SSV fiscaal inbrengt of niet.

tom
[ bankshopper ]
maandag 10 augustus 2009
17:52
Wat ik weet is dat wanneer je een deel SSV in een pensioenspaarplan steekt je niet meer apart kan pensioensparen, alsook wanneer de premie dient uitgekeerd te worden je hierop 10% belast wordt. Persoonlijk, als je het kan vermijden zou ik het doen en niet via het pensioenspaarplan werken.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010