Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Tarief woonkrediet
door sherlock8 op donderdag 29 november 2012 - 21:20

In mijn zoektocht naar een woonkrediet voor 120.000 EUR, quotiteit 50%, één ontlener, heb ik nu een voorstel van mijn eigen bank BNP Paribas gekregen aan een vaste rentevoet van 3,75% op 20 jaar.

Mij lijkt dit niet slecht, want bvb ook bij Argenta gepolst en daar bood men 4,25% op 20 jaar. Anderzijds zie ik op deze site lagere rentes opduiken voor nochtans hogere quotiteiten en langere looptijden. Am I missing something? Doe ik er goed aan dit voorstel van mijn bank te aanvaarden?Feedback van meer ervaren bankshoppers is zeer welkom!
2007 keer bekeken - 2 antwoord(en)sherlock8
[ bankshopper ]
vrijdag 30 november 2012
10:06
Bedankt voor de reactie. Dit was in feite niet het eerste voorstel van BNP Paribas. Initieel aanbod was 3,90%, dus daar is toch al 0,15% vanaf gegaan.

Inzake de 1/3 regel zit ik zeer goed. Mijn eigen beperkte bankervaring leert echter dat het niet enkel een kwestie is van profiel maar ook “right time, right place”. Blijkbaar doen banken soms extra inspanningen om klanten aan te trekken, of juist niet indien ze hun quotum aan woonkredieten voor een bepaalde periode bereikt hebben. Bovendien zou je naast de rentevoet van de lening ook rekening moeten houden met de premies voor de brandverzekering en SSV ( bij BNP Paribas heb ik een Home Invest Plan die ik hiervoor kan aanwenden ). Maar dat is nu extra moeilijk want alle verzekeraars zijn hun tarieven voor SSV aan het herzien mbt de gelijkschakeling tussen man & vrouw ( verplicht vanaf 21 december ) en voor de brandverzekering zijn ook tariefverhogingen op komst.

Géén eenvoudige oefening dus !


Xavier_F
[ bankshopper ]
vrijdag 30 november 2012
2:08
Beste,

Mijn ervaring destijds met Fortis was dat ze niet starten met hun beste aanbod, ook niet voor eigen klanten. (Maar is dat niet zo bij elke bank?)
Na het derde bezoek was de rentevoet enkele tienden procent gedaald.
Als dit uw eerste voorstel van BNP Paribas is, dan moet het volgens mij mogelijk zijn om er toch nog minimaal 0.25% af te krijgen. (als je voldoet aan de 1/3e regel)
Een voorstel van een andere bank helpt daarin.

Argenta lijkt me eerder concurentiëlere rentevoeten te geven bij variabele rentevoeten dan bij vaste.
Best is om ook andere banken te bezoeken, om BNP Paribas wat onder druk te zetten.

Succes bij het shoppen.


  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010