Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herziening vs Life Home Plan
door Hydrocalcium op maandag 22 april 2013 - 12:19

Goede middag

In 2006 heb ik een life home plan bij KBC afgesloten. Met ook om dit achteraf om te zetten in een levensverzekering.

Oorspronkelijk stond hierin dat mijn ouders de begunstigden zijn bij overlijden.

In 2008 heb ik samen met mijn vrouw een huis gekocht, waarbij ik 166000euro ben gaan lenen op 300 maanden. Mijn life home plan werd omgezet in een levensverzekering zodat ik geen schuldsaldoverzekering moest afsluiten. Bij begunstigde bij overlijden kwam te staan: "De personen die ingevolge het overlijden van de verzekerde de volle eigendom of het vruchtgebruik verwerven van de woning bedoeld in de kredietovereenkomst afgesloten met KBC bank onder dossiernummer XXXX".

Op 11/10/2010 heb ik mijn lening herzien bij dezelfde bank (KBC) naar 145000euro op 240 maanden. Ook het begunstigde bij overlijden veranderde: "Ten belope van het verzekerde kapitaal dient voor het wedersamenstellen of waarborgen van een lening om een onroerend goed te verweren of te behouden: De personen die ingevolge het overlijden van de verzekerde de volle eigendom of het vruchtgebruik van dat onroerend goed verkrijgen. Ten belope van het verzekerde kapitaal dat niet dient voor het wedersamenstellen of waarborgen van die lening, de echtgenote van de verzekerde".
De vrouw dus.
Maar bij de aanvullende waarborg overlijden staat "in geval van overlijden van de verzekerde tijdens de verzekerde periode, wordt aan de begunstigde bij overlijden het verschil tussen het hieronder vermelde kapitaal en de reserve uitbetaald, indien dit verschil positief is."
--> Kapitaal bij overlijden komt zo goed als overéén met mijn aflossingstabel.

Op 05/11/2012 heb ik nogmaals mijn lening herzien, ditmaal bij een andere bank. 130000euro op 180 maanden. Dus op 23/11/2012 geef ik alle gegevens aan KBC door om mijn Life Home plan te herkoppelen aan mijn nieuwe lening bij Centea. Na veel reminders heb ik pas antwoord ontvangen op 02/02/2013 (2 maanden later!). Mijn probleem is dat de taks op stortingen sinds 01/01/2013 verhoogd is van 1.1% naar 2%. Ik heb direct gereclameerd dat ik deze stijging niet aanvaard omdat ik mijn poliswijziging op 23/11/2013 heb doorgegeven, maar KBC beweert dat de standaard doorlooptijd voor poliswijzigingen 6 weken is".



En nu komt mijn vraag: moet ik deze herziene polis tekenen ? Kan ik niet weigeren om te tekenen en gewoon de situatie uit polis 2 behouden ?

Reden hiervan zou zijn dat ik deze taksstijging niet aanvaard door traag beleid van KBC en omdat ik nu een slechtere polis ga tekenen aangezien mijn hypothecair krediet gedaald is (de aflossingtabel uit situatie twee is hoger).



Hopelijk begrijpen jullie mijn vraag een beetje.



Alvast bedankt!
3305 keer bekeken - 0 antwoord(en)







Reageer als eerste op deze vraag!



  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010