Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Fiscaal'

Lening pas afbetalen op een later moment
door aramis op zaterdag 12 maart 2011 - 12:18

Hoi,

Wij hebben een huis op het oog dat maar in het najaar van 2011 vrij komt. Kan ik voor dit huis nu al naar de bank stappen om een hypothecaire lening te regelen maar overeenkomen dat ik pas zal beginnen afbetalen wanneer het huis vrij is?

Wanneer ik moet wachten tot het najaar om mijn bankronde te doen, zullen de voorwaarden helemaal niet meer zo interessant zijn als nu... Of is dit not done?

Alvast bedankt!
4873 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zaterdag 12 maart 2011
19:39
Ik denk dat je twee mogelijkheden hebt.

1.Je kan nu je hypothecaire lening aangaan en begin te betalen en dit deels recupereren met huur van de huidige bewoner/eigenaar (indien dit mogelijk is)

2. Je kan een lening aangaan nu, en tot het moment van de ingebruiksname enkel rente aflossen en geen kapitaal). Dit is enkel interessant als de rente in het najaar zodanig gestegen is en je het verlies van de reeds betaalde intresten recupereert.

Ik weet niet of je de verkopers kent, maar zit de kans er ook niet in dat als je wacht, de woning onder je neus verkocht wordt?

Alles wijst er momenteel op dat de rente in stijgende lijn zit. Maar je weet natuurlijk nooit met de economie. Een tweede dip is niet uitgesloten (hypothetisch) volgens mij, maar het effect dat dit heeft op de leningen duurt altijd wat langer.

De zeer lage rentevoeten van 3,4% of 3,5% liggen al eventjes achter ons en zijn volgens mij in de nabije toekomst niet meer te verkrijgen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010