Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herfinanciering bestaande lening bij ING
door adelbertje op vrijdag 14 oktober 2011 - 17:19

In 2008 heb ik lening ondertekend bij ING. Bedrag : 90.000 Euro op 20 jaar rentevoet 5,42%.
Ik ben van plan mijn lening te herfinancieren bij ING (goedkoop?) ofwel bij een andere bank.
Heeft iemand renteinformaties bij ING of bij andere banken? Wat zou de kosten zijn ? Moet ik 3 maanden rente betalen aan ING voor wederbelegging ?
6936 keer bekeken - 6 antwoord(en)







adelbertje
[ bankshopper ]
zaterdag 22 oktober 2011
12:28
Bij een andere BNP Paribas/Fortis agentschap heb ik een voorstel gekregen van 3,49% voor de resterende kapitaal en voor de 196 maanden nog te gaan. Ik kan mijn Home Invest Plan van vroeger gebruiken voor mijn SSV. Ik ben niet verplicht een brandverzekering te ondertekenen bij BNP Fortis.
Rekening houdend met de totaliteit van de kosten zou ik nog 6.000 Euro profijt doen. Met dit voorstel heb Ik teruggebeld naar ING en de bankdirecteur kon het niet geloven dat ik zulk rentevoet heb gekregen van BNP Fortis. Volgens hem kan hij geen andere voorstel doen en hij raadt mij aan om het voorstel van BNP Fortis te aanvaarden.


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 18 oktober 2011
15:46
@adelbertje: zoals eerder gezegd. Enkel en alleen wanneer je huidige bank het gevoel krijgt dat je echt van plan bent te vertrekken voor een beter voorstel gaan ze moeite doen. Hoe zou je zelf zijn. Iedere 0,01% dat ze jou nu nog extra toegeven is voor hen een verlies. Als klant heb je gewoon heel weinig onderhandelingsruimte. Je zit vast. Er zou een wet moeten uitkomen die er voor zorgt dat mensen zo gemakkelijk van bank kunnen wisselen voor hun hypotheek zoals ze nu kunnen met leveranciers van aardgas, telefonie, etc. Dan zou het voor de consument wat eerlijker worden.

adelbertje
[ bankshopper ]
maandag 17 oktober 2011
19:05
We zijn begonnen aan ons marktonderzoek. BNP Paribas/Fortis gaf ons opnieuw heel ongunstige condities van 4.04%. Het kwam erop neer dat we nog moesten afwachten, dat de markt er nu niet goed uitziet om een herfinanciering te doen ( volgens onze contactpersoon zijn de rentes opnieuw aan het stijgen). Bij KBC daarentegen kregen we betere condities (3.70% and 3.55% mits het afnemen van een SSV, brandverzekering en loondomiciliëring en onder voorbehoud). Volgens een informatiebron moesten we minimum 3.50% bekomen indien we zouden overschakelen naar een andere bank (rekening houdende met de kosten : dossierkosten,3 maanden wederbeleggingsvergoeding, schrapping van de bestaande hypotheek en aangaan van de nieuwe hypotheek bij de nieuwe bank). Indien we bij dezelfde bank bleven (ING bank), moesten we kunnen zakken naar 4.2% om er voordeel uit te halen om de herfinanciering te doen (is het realistisch om te geloven dat we nog verder kunnen zakken dan 4.2%?)

tom
[ bankshopper ]
zondag 16 oktober 2011
11:18
Immotheker is een oplossing indien je zelf geen tijd hebt om je wat in de materie te verdiepen. Aan de andere kant kan je door wat leeswerk en een gezonde portie assertiviteit 9 kansen op 10 zelf een betere rentevoet/voorstel bekomen. Voor een herziening zou ik zeker zelf eerst wat moeite doen. Je kan altijd daarna naar Immotheker gaan en kijken wat zij jou kunnen bieden. Als het minder goed is dan de resultaten van je eigen shoppen dan kan je dit nog altijd onder hun neus schuiven ;-)

adelbertje
[ bankshopper ]
zaterdag 15 oktober 2011
21:59
Een advies/afspraak vragen aan Immotheker is misschien een oplossing of niet ???

tom
[ bankshopper ]
vrijdag 14 oktober 2011
17:34
ING gaat je nooit een goede rentevoet geven als je niet wat voorstellen van de concurrentie hebt waarmee je wat kan pushen. Zij weten ook dat het voor jou meer kost om van bank te veranderen dan bij ING te blijven. Je moet zorgen dat je rentevoet van de concurrentie zodanig scherp is dat je nog altijd winst maakt (alle kosten meegeteld; notaris; wederbelegging, etc)




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010