Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Variabele rentevoet - +3% of gewoon verdubbelen?
door knoedel op vrijdag 16 april 2010 - 9:08

Hey, eerst en vooral even dank u aan de makers van de site - heel handige tool om te zien waar anderen staan maar ook om zelf een overzicht te houden met berekeningen van totale interestlasten mooi op een rijtje. Bedankt & doe zo voort! Nu mijn vraagje: bij BKCP en KBC zeiden ze mij dat bij een 1/1/1 de rentevoet maximaal kan verdubbelen als de startrentevoet onder de 3% zit. Is dit iets wettelijks? Ik vraag dit omdat de man van FOrtis dat zo niet heeft uitgelegd & daar ga ik dus uit van een scenario dat er effectief 3% bij mijn rentevoet bij kan komen... Iemand die weet hoe dit zit of moet ik best eens de hypotheekwet nalezen? Bedankt!
2103 keer bekeken - 3 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
vrijdag 16 april 2010
13:19
En bedankt voor het compliment ;-)

tom
[ bankshopper ]
vrijdag 16 april 2010
13:15
Klopt. Als je de rekenmodules gebruikt zal je ook zien dat een rentevoet 1/1/1 2,30% cap 3 niet 5,30 kan worden maar iets van een 4,65%. Je neemt dit best ook op in het contract volgens mij want als er enkel een verwijzing gemaakt wordt naar de wet en dit niet expliciet in het contract staat weet je nooit wanneer men binnen 5 jaar de wet aanpast je toch een stijging van 3% aan je been hebt.

spock
[ ]
vrijdag 16 april 2010
13:04
Een rentevoet kan nooit meer stijgen dan zichzelf, onafhankelijk van de CAP (in jouw geval 3%). De rentevoet die kan verdubbelen is de maandelijkse, op jaarlijkse basis zal dit dus iets meer zijn dan het dubbele.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010