Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

de KBC trukkendoos
door bleuflight op zaterdag 5 maart 2011 - 18:27

kbc en hun doos vol verrassingen .

voorstel enkel en alleen bij KBC. Ontleningbedrag 185000 , splitsen in 105000 hypotheek op 27 jaar aan 3,10% ,jaarlijks herzienbaar en 80000 mandaat aan 2,98% op 20 jaar (234 maanden om exact te zijn ,jaarlijks herzienbaar , afbetaling maandelijks / 916 euro voor volledig bedrag . De redenering achter deze constructie is , indien de rente stijgt dan behoudt men toch het bedrag van 916 euro door in te spelen op het mandaatgedeelte en daarbij de eventuele looptijd uit te breiden ( vb van 234maanden naar 250 maanden ,maximum tot 360 ) .Dit op wens van de klant alsook is het mogelijk om jaarlijks het bedrag aan te passen . Dus eigenlijk een variabele 1/1/1 aanpasbaar in bedrag of duurtijd op wens van de klant naargelang de schommeling van de rente of de economische situatie van het gezin .
vraag / Is dit een goed voorstel met de huidige rentevoeten ?
Is dit een kat in de zak voorstel ?

in vergelijking met een vaste rentevoet was er 40 000 euro verschil op de totaalaflossing en kwam de variabele enkel in totaalaflossing met de vaste op gelijke voet indien men van de worst case scenario uitging . .
3916 keer bekeken - 1 antwoord(en)







B_80
[ ]
donderdag 7 april 2011
12:48
Hoeveel bedraagt je vaste rentevoet dan, en op hoeveel jaar is dat?

Als de rente tot +2.5 of +3% kan stijgen, en in t worst case geval al vanaf jaar 3, dan denk ik dat je vaste rentevoet al heel hoog moet liggen vooraleer je in worst case beter af bent met een variabele dan een vaste rentevoet.

Lees zeker ook de voorwaarden voor het aanpassen voor de looptijd goed na voor je tekent. Bij mij (vorig jaar) was t bij KBC gelimiteerd tot + of - 20% van de oorspronkelijke looptijd, zijnde +/-4 jaar en +/-5 jaar in dit geval. In tegenstelling tot wat ze mondeling beloofden.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010