Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Fiscaal'

Nieuw af te sluiten lening & op til zijnde recessie
door theaquaholic op vrijdag 5 augustus 2011 - 20:46

Beste, graag jullie mening ...

wij staan op het punt om een hyp krediet te openen voor de bouw van een woning. Ons beste voorstel is momenteel 3,75% voor 180.000 euro op 20 jaar vast (KBC). Dit is in mijn ogen zeker geen slechte rentevoet maar aangezien onze compromis nog moet getekend worden hebben we nog even alvorens deze zal verlijden (4 maand).

Naar mijn mening (en verbeter mij gerust als ik daarin fout ben) moeten wij dus eigenlijk maar over een kleine 4 maand een concrete verbintenis hebben met de bank (net voor het verlijden van de akte). Ik denk dat iedereen wel het gevoel heeft dat er een algemene recessie-periode aan zit te komen. De vraag is dus ook simpel. Lijkt het een goed plan om reeds nu een verbintenis aan te gaan met de bank (onder het motto "eens de rentevoet vast ligt heb je ook de zekerheid) of lijkt het er op dat de rentevoeten nog gaan dalen in de volgende maanden ?

Alvast bedankt, Wim
4081 keer bekeken - 7 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 29 augustus 2011
20:01
@theaquaholic: Mooie rentevoet, bekijk zeker ook de premies voor SSV bij ING. Die zijn soms aan de hoge kant. Beter neem je 100% voor de vrouw bij de bank zelf en kies je voor je eigen SSV een goedkopere verzekeraar.

TheAquaholic
[ bankshopper ]
maandag 29 augustus 2011
11:14
ja, we zitten nu aan 3.55 voor 20j vast bij ING maar hebben besloten om nog wat te wachten ...

anlo
[ bankshopper ]
woensdag 17 augustus 2011
14:29
En, zijn ze nu effectief gedaald?

theaquaholic
[ bankshopper ]
maandag 8 augustus 2011
19:28
Ik heb vandaag bij ING gehoord dat de rentes morgen weer aanpassen, daarnet zei men op het VRT-nieuws dat er inderdaad nog relatief grote dalingen in aantocht zijn (30 basispunten) ... dat kan tellen

dorri
[ bankshopper ]
maandag 8 augustus 2011
11:38
Ik zit ook in deze situatie, heb de compromis net getekend en voorschot betaald. Ondertussen een heel mooi voorstel gekregen, toch zegt mijn raadgever, onafhankelijk bankier dat de rente deze week nog zal dalen, ik had nu bij Dexia 235.000€ vast, 25 jaar aan 3,87% met Q85. En ik ga deze week een betere rentevoet negociëren. Nog even wachte dus. Ik probeer het ook zo lang mogelijk te rekken...het mooie voorstel blijft, zolang het geldig is en ondertussen is er kans dat de rente nog serieus gaat dalen...

theaquaholic
[ bankshopper ]
maandag 8 augustus 2011
6:36
anyone else ? Ik zou graag een paar meningen horen want, met alle respect CrazyHeinz, een bankier vertrouw ik niet echt ;-)

Klopt mijn redenering trouwens dat we in essentie pas een contract met de bank moeten hebben bij het verlijden van de akte en dus niet bij de compromis ?

Wim


crazyheinz
[ bankshopper ]
zaterdag 6 augustus 2011
18:15
Ik zit ook in dezelfde situatie. Volgens mij is het moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. Mijn bankier zei dat het heel waarschijnlijk niet meer gaat schijnen, en als het daalt legt hij een lagere rente vast. Ik wacht ook nog even af voordat ik mijn lening onderteken :)




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010