Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Tips onderhandelen en goed voorstel????
door Tom_boonen op dinsdag 27 juli 2010 - 23:11

Beste, Volgende maand moet ik de akte tekenen en ben reeds al een tijdje aan het bankshoppen. Ik ben een gast rond de 24 jaar dat alleen een huis gaat kopen. Ik heb reeds een bod van mijn thuisbank 4,05% vaste lening voor een bedrag van 115000€ en een quotiteit van 60%. Mijn thuisbank is Bnp Paribas Fortis, hier ben ik verplicht om ssv 2950€ +brandverzekering en loondomiciliëring bij te nemen. Mijn vraag is of dit reeds een goed bod is om te aanvaarden? Hebben jullie beter gelijkaardige voorstellen? Welke tip kunnen jullie me geven om nog een beter tarief te krijgen? Dank bij voorbaat Mijn emailadres is tom_boonen@live.be
3604 keer bekeken - 4 antwoord(en)







SenT
[ ]
vrijdag 30 juli 2010
14:52
Goh, best onderhandelen is misschien wat moeilijk in jouw geval omdat je jong bent en de bank (nog) niet zoveel aan je kan verdienen (beleggingen etc.). Maar misschien kan je hen wel duidelijk makan dat dit over enkele jaren wel het geval is: carrière, mert verdienen, een mijnheer of mevrouw Boonen, waardoor jullie budget groeit.... tip: laat de bank wel nooit tot op de € weten wat je nog bij een ander hebt staan (want ze willen het allemaal). Indien je niet onder de SSv uit kunt: ga dan na wie de begunstigden zijn. (ook mee opletten als je bvb. vriendin hebt waarmee je gewoon samenwoont: dat is dan nog geen erfgenaam en dat moet je dan mogelijks laten aanpassen -als je dat wilt tenminste).

Tom_boonen
[ ]
woensdag 28 juli 2010
19:15
Bedankt SenT, Ik heb nog wat tijd de akte zal rond begin of ten laatste eind september getekend worden. Ik heb reeds andere banken gedaan, ik denk dat ik ze allemaal ben afgegaan zelfs lbk die kwamen maar aan een rentevoet van 4,5% dat ze laagst konden bieden. Ja klopt voor mijn SSV ik ben nog single en heb geen kinderen. Hoe kan je best onderhandelen?

SenT
[ ]
woensdag 28 juli 2010
15:05
Ik zie dat je nog maar twee banken gedaan hebt, waarom doe je er niet wat meer? Volgens mij moet die 4,05% nog naar beneden kunnen. In je nadeel speelt wel dat je alleen bent (maar kan rap veranderen hè als je nog jong bent). Waarom wil de bank je ook verplicht een SSV laten nemen? Je bent toch single en hebt - veronderstel ik- geen kinderen + dat bedrag is veel te hoog Indien je bedrag dat je nu zou afbetalen kleiner is dan 1/3 van je loon; dan loont het de moeite om eens naar LBK te gaan ( of andere banken). Bij LBK heb ik de brandverzekering er uit kunnen onderhandelen... Ga nog wat rondhoren (als je de tijd hebt) maar je moet wel nu handelen. Trek er een dag of twee voor uit; bel voor een eerste afspraak en de rest kan je daarna via mail en telefoon regelen - tot je het aanbod gaat tekenen.

SenT
[ ]
woensdag 28 juli 2010
15:04
dubbel bericht; oeps




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010