Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

herziening: plan van aanpak
door josje op dinsdag 29 november 2011 - 13:03

Goedemiddag,

Graag willen we nagaan of het voordelig zou zijn om onze lening te herzien. De immotheker liet ons weten dat we best eerst aan onze bank (ING) konden navragen wat hun voorstel is, vooraleer we andere banken zouden contacteren.

We hebben een lening lopen met een vaste rentevoet van 4.78 op een termijn van 25 jaar (betalen reeds 3 jaar af), SSV is in 1 keer betaald geweest. Momenteel hebben we ook alle verzekeringen (excl autoverzekering) bij ING. We willen onze woning renoveren en zouden daarvoor 40 000 euro willen bijlenen.

Hoe pakken we dit het beste aan?

Groet
5630 keer bekeken - 3 antwoord(en)







richting
[ bankshopper ]
zaterdag 3 december 2011
13:40
bij volledige herfinanciering (incl. alle onkosten) doe je sowieso een voordeel
op bv ontleend bedrag van 200.000 zal je 80 euro minder betalen na herfinanciering.
1 te overwinnen voorwaarde: je bestaande schuldsaldo moet onderdeel vormen van de korting die je anders zou krijgen bij een nieuwe ssv. Het zou zelfs best kunnen dat een nieuwe schuldsaldo nog goedkoper is wegens de veel lagere nieuwe rentevoet (zal het effe berekenen)


Krikke
[ bankshopper ]
vrijdag 2 december 2011
11:27
Beste,

Heb net hetzelfde probleem gehad. Had een lening aan 4,73% voor 25 jaar, waarvan reeds 3,5 afbetaald is. Wij zaten ook vast aan onze bank (Dexia) door middel van 100% betaalde SSV, brandverzekering, familiale verzekeringen, etc.

Wij hebben nu een akkoord met KBC voor een lening aan 3,25%. De kosten voor het schrappen van de hypotheek zijn +/- 800 EUR, nieuwe hypothecaire inschrijving (50%) +/- 3.600 EUR en de wederbeleggingsvergoeding is 3 maanden interesten op het openstaande kapitaal (+/- 2.500 EUR). Onze huidige bank ging echt niet mee in het verhaal van herfinanciering en kwam met interestvoeten tot max. 3,90%. KBC, ING, Fortis boden onmiddellijk 3,5%.

UIteindelijk hebben we gekozen voor KBC (3,25%) en zal de nieuwe akte getekend worden nog voor het einde van het jaar.

Onze raad, ga ook met andere banken praten en maak de rekenoefeing om te kijken of het voordelig is om van bank te veranderen.


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 29 november 2011
13:27
Ik zou mij alleszins haasten, want 4,78% zal in de komende maanden niet eens zo slecht zijn.
Het reeds afgeloste kapitaal heropnemen zal ook geen optie zijn aangezien je nog maar drie jaar aflost. Veel banken bieden zogenaamde "renovatieleningen" of "verbouwkredieten" aan. Bekijk die eens. Hiervoor hoef je geen hypothecaire inschrijving te hebben bij de bank dacht ik.

ING weet dat jij vast zit aan hen doordat je met al je producten daar zit en je je SSV in één keer betaalde. De kosten om over te stappen naar een andere bank zijn in die mate groot dat je al een héél interessante rentevoet moet onderhandelen om er voordeel aan te doen.

Bekijk het volledige kostenplaatje indien je zou veranderen (schrapping hypotheek, nieuwe hypotheek, dossierkosten, wederbeleggingsvergoeding, etc).

De oude lening en nieuwe lening verpakken in 1 nieuwe hypothecaire lening zal ook maar interessant zijn als ING daar enkele toegevingen doet.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010