Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Vast - variabel
door PeterN op vrijdag 16 mei 2014 - 15:01

De aloude vraag, ga ik voor vast of variabel?

Ik denk persoonlijk dat variabel op dit moment het beste is op één jaar, aangezien de crisis op dit moment nog loopt en sommige bronnen zeggen dat het nog zeker 5 jaar zal duren. Bij een +3 (of bij Belfius zelfs 3+3) denk ik dat het minder interessant is indien het inderdaad lang zal duren.

Maar vast is ook zo praktisch hé. Altijd zeker, altijd gemakkelijk in te schatten en nooit problemen achteraf.


Wat is de mening van de mensen hier? Bij Argenta en VDK biedt men enkel variabel aan, hun vaste rentevoet is buiten alle proporties en dat zeggen ze ook zelf. Bij Belfius + KBC was men meer vast-minded.



Bijvraag die misschien een aparte thread zou verdienen, maar soms houden banken acties om meer klanten binnen te krijgen. Crelan heeft dat een tijd gedaan maar dat is nu voorbij. Weet er iemand waar je nu zéker langs moet gaan om nog een tarief te krijgen???


Alvast bedankt,

Peter.
2394 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 19 mei 2014
9:53
Je moet rekening houden dat de referte index die gekoppeld is aan de variabele formules op zijn laagste punt staat. Als je voor variabel gaat moet je er rekening mee houden dat de kans dat je rentevoet gaat verdubbelen reëel is. Wanneer dit zal gebeuren is afhankelijk van wanneer de economie zich terug uit het slop haalt.

Wanneer je een jaarlijks variabele rentevoet van 2,1% krijgt t.o.v. een vaste van 4% dan lijkt het mij al de moeite om een "gokje" te wagen.

De meeste economen verwachten dat de rentevoeten nog een tijdje laag blijven maar dat kan rap veranderen. Als je pech hebt kan er ook een tijdelijke piek zijn in de referte indexen (zie vorige regeringsonderhandelingen) waardoor je variabele opeens snel stijgt.

Je kan ook het risico spreiden en bijvoorbeeld 60% vast lenen en 40% variabel.
Alles variabel lenen op vandaag zou ik niet doen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010