Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Goed voorstel KBC?
door jonasru op maandag 18 juni 2012 - 20:34

Dag iedereen

Wij zijn vandaag langs geweest bij KBC en ING. We zouden graag een lening aangaan van 70 000 euro op 20 jaar voor onze bouwgrond en 180 000 op 30 jaar voor onze bouw.

Voorlopig was het voorstel van KBC het best, namelijk 3,21% voor de grond en 4,30% voor de bouw.
We zijn al een tijdje aan het onderhandelen, maar enkel over de lening van onze grond. Het was oorspronkelijk de bedoeling om enkel voor de grond te lenen en pas vanaf volgend jaar voor de bouw. Uit schrik voor een stijgende rentevoet + de bijkomende kosten als we onze lening in 2 delen doen, kiezen we voor het lenen van het volledige bedrag. De provisiekosten zijn dan uiteraard een nadeel, want de bouw zou pas starten over een jaar.

Nu, wat de lening voor de grond betreft van 3,21% op 20 jaar, zijn we heel tevreden. Die 4,30% op 30 jaar voor de bouw vinden we precies wel wat hoog. We zouden graag verder onderhandelen, maar KBC legt de druk bij ons. Volgens hen zouden er volgens 1 juli nieuwe richtlijnen zijn en mag KBC vanaf dan enkel nog leningen aanbieden aan mensen met een quotiteit van 80% en enkel op 25 jaar. Daarom zou onze lening nog snel in orde gebracht moeten worden (lees: eind deze week), anders sluit het hoofdstuk KBC zich voor ons.

Wat denken jullie hiervan? Bluft KBC of is er iets waar van die nieuwe regeling? Moeten we er op ingaan of niet? We hebben alleszins het voorstel van KBC nog doorgestuurd naar DVV en ING in de hoop alsnog betere voorwaarden te verkrijgen. Ik ben geen voorstander van de druk die KBC ons oplegt.
2730 keer bekeken - 4 antwoord(en)







artamesia
[ bankshopper ]
dinsdag 3 juli 2012
19:24
Wij hebben vorigem aandag onze aanvraag ingediend bij KBC. Daar waar ze eerst zei dat ze dat zelf kon beslissen, ging dit plots niet meer op.

Ze noemde dat er nieuwe richtlijnen zijn en dat hun leningen nu allemaal via het hoofdgebouw moeten passeren. Intussen zijn we anderhalve week verder, en hebben we nog altijd geen antwoord gehad. Dus ons vertrouwen in KBC is ook stilaan aan het verdwijnen, ze weten dat het dringend is maar er is niemand die iets onderneemt.


jonasru
[ bankshopper ]
dinsdag 19 juni 2012
14:21
Oké, bedankt voor het snelle antwoord. Wij hebben van ING voorlopig een iets minder voorstel op tafel liggen, maar hebben het voorstel van KBC doorgestuurd. Laten we hopen dat zij iets voor ons kunnen doen.

De kans dat we met KBC in zee gaan wordt op deze manier klein, want alles snel snel regelen is niets voor ons.


sade81
[ bankshopper ]
dinsdag 19 juni 2012
11:11
Dag Jonas,

Ik ben 16/06 naar KBC in Genk gegaan voor een woningkrediet en ik heb ongeveer hetzelfde gehoord wat dat jij vertelt, KBC kan/mag niet meer na 1 julli nog kredieten geven aan 30j en als reden gaven ze op dat ze het totaal plaatje niet verzekerd konden krijgen of niet willen verzekeren beter gezegd en dat ze het wet liever kwijt zijn dan rijk. dus ze wouden ons dadelijk een lening van 25j aansmeren met een veel betere rentevoet (kijk maar naar kredietvoorstellen van 16/06 sade81).

De bankadviseur zei duidelijk tegen ons dat het om interne richtlijnen ging + als we aan 25j zouden lenen dat ons ssv veel goedkoper zou zijn enz...

Wil u niet ontmoedigen maar volgens mij gaat het moeilijk worden om op 30j te lenen bij hun.

grtn

Sade


tom
[ bankshopper ]
maandag 18 juni 2012
20:52
Die 4,30% op 30 jaar is inderdaad vrij hoog. Ik zou zeker niet nalaten om nog eens verder te kijken. Je 3,21% op 20 jaar is zo in het totaalplaatje niet zo interessant gezien de vele intresten die je gaat betalen voor het andere deel op 30 jaar.

Zelf ben ik nog niet op de hoogte van de richtlijnen van 1 juli. Het moeten dan interne richtlijnen zijn, want als dit op nationaal vlak beslist zou zijn zou er hierover al grondig in de media over geschreven zijn. Het lijkt me een vrij drastische maatregel.

Iemand die er iets meer over weet?





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010