Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herziening lening Argenta
door spetsnaz op maandag 27 februari 2012 - 23:33

Beste forumgebruikers,

Ik heb momenteel een lening aan volgende voorwaarden
Saldo: € 108500
Looptijd: 25 jaar vanwelke 4 verstreken
Rentevoet: 4.7%
Formule: 20jaar vast
Huidige aflossing: € 672/maand

Ik zit bij Argenta die normaal geen herzieningen doen maar als goede klant blijkt er toch het en ander mogelijk te zijn.
Helaas blijkt een herziening ook een nieuwe leningakte in te houden (weliswaar geen nieuwe hypothecaire inschrijving). Dit zou op ongeveer € 4000 komen, juist ?

Een formule die ik bij Argenta te horen kreeg was bv 2.85 3/3/3 (cap 3).
Is dit interessant ? De maandlast zou dan wel 80 euro zakken, wat zeker mooi is, maar na drie jaar heb je natuurlijk het risico dat de rente stijgt boven de 4.7% die ik nu heb.

Laten zoals het is ? ingaan op dit voorstel of nog elders gaan zoeken (enkel als er een beduidend verschil is...)

Hartelijk dank voor jullie hulp.

Paul


4594 keer bekeken - 2 antwoord(en)







traxelquadrio
[ ]
woensdag 29 februari 2012
11:49
Als je een 3/3/3 van plan bent, zou ik het wel nu nog doen. Waarschijnlijk geldt bij je aanbod de referte C januari 2012 en die staat nog boven de 3%. Mijn inziens nog niet heel hoog maar toch al een stuk hoger dan toen ik mijn 3/3/3 heb afgesloten 2 jaar geleden. Toen 2,69% met RI van 1,5% maar wel met een cap van 2. Denk wel dat hier nog banken bereid voor zijn om dit te doen. Kijk eens bij dexia of kbc, maar doe dat zo snel mogelijk: referte februari is al wat minder; referte maart zal nog lager uitvallen (momenteel OLO 3 jaar: 1,71). In het geval RI januari cap 2 doe je mijn inziens wel een heel goede zaak. Ofwel wacht je nog even af. Mogelijk zakt de 3/3/3 nog wat met een lagere RI (maar ik betwijfel het)

Hou er ook rekening mee dat je in de beginjaren meer interest betaalt. Lage interestvoeten hebben dan een bijkomend voordeel. In worst case scenario's maakt dat toch al wat euro's.

Succes ermee!


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 28 februari 2012
5:44
Als je je lening bij dezelfde instelling laat herzien ben je normalilter enkel een wederbeleggingsvergoeding kwijt (3 maanden intrest) + dossierkosten.

De referte index voor 3 jaarlijks herzienbare formules staat relatief laag. De kans dat zij zal stijgen de volgende jaren is beduidend groot. Er is dus zeker de mogelijkheid dat die rentevoet de 4,7 zal halen of zelfs overschrijden.

Ik zou sowieso eens de tijd uitrekken om te kijken wat andere banken willen doen om je als nieuwe klant binnen te halen. Daar heb je uiteraard ook nog handlichtingkosten en notariskosten er boven op. Het is simpele wiskunde. Als je totale rentelast in de mate verminderd zodat al deze kosten gedekt zijn en je er nog op kan besparen dan is de overstap interessant.

Aan je thuisbank vraag je eigenlijk of ze minder winst willen maken op je. Weinig banken (of ondernemingen) zullen daar grote inspanningen doen. Als nieuwe klant bij een andere bank ben je natuurlijk wel interessant. Shoppen dus.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010