Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Immotheker, interessant of niet?
door chrisje op donderdag 12 juli 2012 - 21:48

Wij gingen met het voorstel van KBC naar de immotheker om te horen of we daar gunstigere
tarieven konden verkrijgen, helaas werden we zonder een concreet voorstel terug naar huis
gestuurd omdat we de compromis van ons huis nog niet hadden getekend (was afgesproken voor de dag nadien!)

Zijn de leningen verkregen via de immotheker interessant of is het gewoon een dure tussenpersoon?
3300 keer bekeken - 6 antwoord(en)







chrisje
[ bankshopper ]
vrijdag 13 juli 2012
13:24
Bedankt voor de reacties allemaal, mijn ervaringen leunen helaas het meest aan bij die van postkaart, tot nu toe nog een enkel concreet voorstel gekregen van de immotheker, maar het voorstel dat we kregen om 205.000 euro te lenen Q100 op 25 jaar aan 4.56% vond ik zo triestig dat ik toch echt wel iets beter wil. Wij hebben momenteel al een lening lopen bij KBC voor ons appartement, dat word verkocht en de lening vereffend, dus ik gok ook dat ze denken dat we toch niet naar een andere bank zouden overstappen.

thomasbey
[ bankshopper ]
vrijdag 13 juli 2012
12:12
Wij zijn ook naar de immotheker gegaan

we hebben onlangs een compromis egtekend voor een woning en willen 150 000 euro lenen met een quotiteit <80%.

De immotheker biedt ons een voorstel aan voor 24jaar aan een rente van 3,85% 20/5/5
indien de rente toeneemt wordt de looptijd verlengd of verkort
we hoeven enkel één loon te laten toekomen bij die bank. (geen schuldsaldo of brandverzekering). Er kan ook delen gedurende de looptijd afbetaald worden zonder dossierkosten. We hebben nog niet toegzegd dus we weten niet om welke bank het gaat.

We zijn bij onze bank Fortis gegaan en die gaf voor een volledig vaste lening voor 25jaar een rente van 4,02% en we moeten er de brandverzekering en schuldsalddo nemen

Ook van unesto kregen we een offerte:
15/1/+3/-3 3,79 % na 15 jaar € 769,14 € 881,26
20/1/+2/-2 4,03 % na 20 jaar € 788,15 € 826,98
geen voorwaarden


de immotheker heeft momenteel dus wel de beste rente zonder teveel voorwaarden.


postkaart
[ bankshopper ]
vrijdag 13 juli 2012
10:39
Zelf zijn we al een tijdje aan't informeren en rondhoren voor leningen, terwijl we rondkeken naar huizen. Zo zijn we ook bij de Immotheker beland, op aanraden van heel veel mensen die zeiden dat dit eigenlijk de eerste stap diende te zijn. Ik ben er van overtuigd dat alles afhankelijk is van de persoon bij wie je terechtkomt..
In ons geval was dit pure tijdverspilling en leverde alleen maar ergernis op. De informatie die we daar kregen, hadden we zelf ook van hun site (of van deze site) kunnen halen. De berekeningen die ze maakten kan je met nagenoeg elke simulator nabootsen.
Toppunt van ergernis kwam toen hij telefoon kreeg (op vibratiestand), hij zijn telefoon uit zijn broekzak nam en zei "toch even zien of het belangrijk is, maar het is voicemail maar". Op een dergelijk moment zijn enkel de klanten die voor hem zitten belangrijk, en dient hij zelfs niet naar zijn telefoon te kijken...
Maar zoals ik zei, alles is afhankelijk van wie je te woord staat...


tom
[ bankshopper ]
vrijdag 13 juli 2012
10:04
@mds: gezien het feit dat er heel wat Immotheker kantoren zijn en blijven moet het toch zijn dat er veel mensen langsgaan, anders waren ze al failliet. Toch moet ik zeggen dat er op renteopdevoet.be heel weinig voorstellen verschijnen van hen in vergelijking met andere instellingen.

Sowieso zal de service/kennis/klantvriendelijkheid van kantoor tot kantoor anders zijn, net zoals dat bij (groot)banken het geval is. Als je een ouwe rot in het vak hebt of een newbie die net een cursus woonkredieten achter de kiezen heeft, het verschil is groot.

Het kan dus zeker geen kwaad om je licht er te gaan opsteken, maar als je concreet voorstellen wil moet je er toch voor betalen dacht ik. Het oriëntatiegesprek is gratis.


MDS
[ bankshopper ]
vrijdag 13 juli 2012
9:06
Eerst en vooral: ik ben er zeker van dat de ervaringen verschillen van persoon tot persoon en van immotheker tot immotheker. Onderstaand is dus puur eigen ervaring.

Wij hebben onze lening via de immotheker aangegaan en zijn daar zeer tevreden over. Niet alleen hebben we daar zeer degelijk advies verkregen rond de mogelijkheden, ook de voorgestelde constructie bleek zeer goed.
De rentevoet die we verkregen op onze belangrijkste lening (een accordeonkrediet) bleek ook zeer goed: slechts 0.3% marge bovenop de toen geldende referte-index. Ik heb nog even moeite gedaan om banken te contacteren om te kijken of ze daaronder konden, maar niemand kon eraan tippen.

Gezien we geen directe kost aan de immotheker betaald hebben en onze leningspercentages zelf ook zeer goed zijn, vind ik persoonlijk de immotheker ook niet duur.


tom
[ bankshopper ]
donderdag 12 juli 2012
22:02
Immotheker is zeker interessant als raadgevend tussenpersoon als je er zelf geen tijd of zin hebt om je in de materie te verdiepen en je hiervoor wat wil betalen.

Of je het beste (totaal)voorstel hiermee gaat krijgen weet ik niet. Het is inderdaad een extra tussenpersoon die zijn boterham moet verdienen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010