Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

landbouwkrediet
door brunokim op zaterdag 21 januari 2012 - 14:09

Ik ben vandaag gaan informeren bij het Landbouwkrediet. Heb daar een opmerkelijke lagere rentevoet gekregen dan bij de andere banken. Daardoor zijn we, schuldsaldo meegerekend, over de hele looptijd 5000 euro minder kwijt. Bovendien zijn we niet verplicht om er onze brandverzekering te nemen (dus kunnen we daar ook voor gaan shoppen).

Maar we zijn wel verplicht om cooperant te worden en ter waarde van 650 euro "aandelen" te kopen. Daar krijgen we elk jaar 5% interest op.

Het schrikt me wat af, gaat de bank failliet dan zijn we dat geld uiteraard kwijt. Maar ik vind het een originele formule: ze zijn niet beursgenoteerd, want een cooperatief. Maar is het betrouwbaar? Heeft iemand ervaringen? Stel dat we er ooit een spaarboekje openen, is ons spaargeld daar ook tot 100.000 gewaarborgd door de overheid?

Thanks!
4333 keer bekeken - 5 antwoord(en)







booster
[ bankshopper ]
woensdag 23 mei 2012
13:57
Ik heb een lening bij LBK sinds eind vorig jaar. Zeer concurrentiele rentevoet, stuk lager dan alle andere (groot)banken. Tussen voorstel en ondertekening hebben ze de rente zelf nog met 0.02 laten zakken zonder ons te informeren (pleasant surprise). Ze werken toch relatief snel: op 1 maand was alles geklaard, ook in het agentschap niets meer dan lof! Kostprijs aandelen is niets ivm rentevoordeel.
Spaargeld is verzekerd.


vrodv
[ bankshopper ]
dinsdag 21 februari 2012
16:52
Enkele maanden geleden ook een kredietaanbod en lening getekend bij LBK. Ook ervaren dat ze extreem traag zijn. Tarief was bij ondertekening interessant. Nadien volgde nog een rentedaling op de markten. LBK wou niet volgen. In extremis nog bij andere bank gegaan omdat ze veel lager konden gaan. LBK kunnen annuleren. Annulatie duurde ook heel lang.

Conclusie : goede bank voor tarief als nieuwe client, maar extreem traag.


olivier d
[ bankshopper ]
donderdag 9 februari 2012
12:57
We zijn ook gaan informeren bij landbouwkrediet. Ze kunnen ons een rente geven die 0.4 lager ligt dan andere banken als kbc, Bnp,...

Is er soms ergens een addertje onder het gras om zon lagere rente te kunnen geven?

We moeten ook fidelio worden (vr 610 euro aandelen kopen) maar dit is niets vergeleken met de goedkopere rente.

We weten niet goed wat doen

Zien we misschien iets over het hoofd?

Wat denken jullie hiervan??

Mvg

Olivier


spock2
[ bankshopper ]
maandag 23 januari 2012
12:36
Ik zou mij niet teveel zorgen maken over die "aandelen".
Stel het zeer onwaarschijnlijke gevla dat je deze 650 EUR ooit kwijt raakt, dan spaar je nog een veelvoud uit door te shoppen voor de brandverzekering.

Ik heb er een lening lopen en mijn ervaring is dat ze zeer traag zijn. Ze doen je een kredietaanvraag tekenen, waarna het weken (maanden) wachten is op het concrete kredietaanbod, dat dan nog verschillend is van de aanvraag. In mijn geval in mijn nadeel, bij sommigen in hun voordeel....

Ben zeer benieuwd wat ze je bij LBK zeggen over de tijd die ze nodige hebben voor het kredietaanbod (gelieve te laten weten). Als ze met 10 dagen afkomen zou ik toch (trachten) afdwingen dat als ze in werkelijkheid meer dan een maand nodig hebben ze de dossierkosten laten vallen.


BVD
[ bankshopper ]
zaterdag 21 januari 2012
21:33
Ik zou me daar zeker geen zorgen over maken. Ik ben al 15 jaar coöperant. Een goede zaak tot nu toe, elk jaar opnieuw. Doen gewoon!




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010