Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Tijdelijke woning
door Dre op woensdag 23 december 2009 - 23:06

Ik ben van plan om normaal gezien binnen 10-15 jaar te bouwen. Aangezien ik geen goesting meer had om geld 'weg te smijten' door te huren heb ik een woning gekocht om die tijd te overbruggen. Ik ben al gaan informeren voor een vaste en een jaarlijks herzienbare op 25 jaar. ( 2.78% Centea) Wetende dat ik die 25 jaar waarschijnlijk toch niet zal uitdoen aangezien ik ze toch terug ga verkopen of indien mogelijk verhuren. Wat zou in dit geval de beste keuze zijn uiteindelijk, vaste, variabele, welke variabele? Een lening op 15 jaar zou moeilijker gaan aangezien ik onmiddelijk volledig ga renoveren en veel eigen kapitaal ga inbrengen + de maandelijkse afbetalingen zouden te hoog zijn aangezien ik de lening alleen draag. Grtz
2119 keer bekeken - 4 antwoord(en)







bob
[ bankshopper ]
vrijdag 25 december 2009
9:23
Delete, Dat overzetten van de lening is misschien ook een oplossing. Hoe het fiscaal met de woonbonus werkt weet ik niet, ikzelf heb altijd met het oud systeem gewerkt (ik ben 38j). Als je een lening hebt die je aflost, kan je dan voor een volgende woning (als je de eerste verkocht hebt) niet terug over die woonbonus genieten ? Het probleem met overzetten is dan weer, als je wil bijlenen voor een groter huis, is dat je bij dezelfde bank moet gaan en daar gaan ze natuurlijk van profiteren. Je kan niet bij een andere bank aangezien die dan een hypotheek in tweede rang moeten nemen en dat geeft altijd minder interesante intrestvoeten.

Dre
[ ankshopper2 ]
donderdag 24 december 2009
22:56
Daar moet ik nog eens over informeren. De lening over zetten op mijn volgende woning, dat zou idd misschien wel een goede keuze kunnen zijn aan de rentevoeten momenteel. Eerst dacht ik mijn SSV direct te betalen, ben je daar tenminste al vanaf maar idd dan heb ik voor 25 jaar betaald.

Delete
[ ]
donderdag 24 december 2009
12:04
@Bob Langs de andere kant is het ook wel zo dat je uw lening kan overbrengen naar je nieuw huis met weinig kosten, dus dat zal het niet uitmaken volgens mij. (met de rente van vandaag zal het wss beter zijn om je lening niet te vernieuwen). Iets belangrijks waar we naar moeten kijken, is het fiscaal voordeel. http://www.hoeveelkostmijnhuis.be/rekenmodules/belastingvoordeel.php Simuleer je bedrag en kijk zelf ... pak bvb 120 000 euro met een rente van 4,6%. op 30 jaar zal het voordeliger uitkomen dan op 15 jaar. (dankzij de woonbonus). Afhankelijk van de rente, bedrag en looptijd kun je zo je optimalelening bepalen.

bob
[ bankshopper ]
donderdag 24 december 2009
9:24
Als je zeker weet dat je het binnen tien a vijftien jaar verkoopt, moet je een zo kort mogelijke looptijd nemen, om zoveel mogelijk kapitaal afbetaald te hebben tegen dat je het verkoopt. Als je na tien jaar verkoopt en je had een lening op 25 jaar dan valt het je tegen hoe weining je maar afbetaald hebt. Vergeet ook niet dat een langere looptijd hogere intrestvoeten met zich meebrengt en een hogere SSV die echt wel geld kost. Als je een SSV neemt betaal dan zeker niet in één bedrag, want dan betaal je voor 25 jaar waar je er maar een 10 tot 15 van gebruikt.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010