Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

herziening onafhankelijk <=> zelfde bank
door lories.k op maandag 2 april 2012 - 20:05

wij hebben in 2008 geleend bij KBC vast 30j aan 4,95% (enkel huis, grond hadden we reeds).

Nu vroegen wij al enkele malen aan ons thuiskantoor om te bekijken of het voor ons niet interessant zou zijn onze lening te herzien. Telkens krijgen wij hierop een negatief antwoord, eigenlijk enkel een nee zonder meer.

Ik vraag mij nu af of het niet beter is om een onafhankelijk advies in te winnen en welke partijen interessant zijn om te benaderen.


2437 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
maandag 2 april 2012
20:53
Dag loriek.k. Je moet beseffen dat je thuisbank weinig zal doen voor jou als ze niet merken dat jij enigszins van plan bent te vertrekken met de noorderzon wanneer je een beter voorstel krijgt van een concurrerende bank.

Dit moet concreet voor uw geval bekeken worden. Het kan mogelijks interessant zijn om je lening te laten herzien bij een andere instelling en de bijkomende kosten (schrapping hypotheek, vestiging nieuwe hypotheek, dossierkosten, etc) mee te ontlenen bij de nieuwe bank. Laat ons om gemakkelijk te rekenen zeggen dat dit samen 5000 euro zou zijn.

Dit moet je dan eens uitzetten ten opzichte van de nieuwe rentevoet en kijken hoeveel je op het einde van de rit zou betalen aan intresten.

Ga sowieso eens naar enkele concurrerende banken en kijk wat je daar kan krijgen. Ga daar mee terug naar je thuisbank en zet hen wat onder druk. ;-)





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010