Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Herfinanciering woonkrediet: Belfius hanteert verschillende rentevoeten voor opgenomen krediet tov niet opgenomen krediet. Mag dit?
door Limburgse op dinsdag 10 juli 2012 - 13:22

Beste leenexperts en Tom,

gisteren klopte ik bij onze bank Belfius aan voor een herfinanciering van onze hypothecaire lening, die we begin 2011 afsloten aan 3,95% op 20 jaar tijd. Ondertussen moeten we nog 18,5 jaar afbetalen.

Belfius hanteert blijkbaar verschillende tarieven voor herfinanciering:

-3,81% voor herfinanciering reeds opgenomen kredieten
-3,384% voor herfinanciering nog niet opgenomen kredieten.

Mag dit wel? Ik zou verwachten dat je in geval van herfinanciering geen onderscheid maakt tussen opgenomen en openstaande kredieten,omdat een herfinanciering net betekent dat je het geleende geld terugbetaalt en dan opnieuw leent onder nieuwe voorwaarden.

Daarnaast vind ik 3,384% wel een goede rentevoet, maar ik zie op deze website dat het nog lager kan.

Graag jullie mening over het aanbod van Dexia (en vooral over strategie verschillende rentevoeten!) en de rentevoet. Morgen ga ik naar de bank.

Alvast bedankt!
4835 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
dinsdag 10 juli 2012
13:31
Iedere bank kan voor zichzelf bepalen welke voorwaarden zij hanteert. Dit echter natuurlijk binnen een wettelijk kader. Sowieso worden er andere tarieven gehanteerd voor herzieningen dan voor nieuwe leningen. Een lening waarvan nog geen kapitaal werd opgenomen leunt dichter aan bij een nieuwe lening dan een lening waar reeds enkele jaren kapitaal afgelost werd. In dat aspect is het dus niet vreemd dat er hier twee verschillende tarieven voor gehanteerd worden.

3,95% is historisch gezien nog altijd niet slecht. Als je echt een lagere rentevoet wil ga je naar de concurrentie moeten gaan en kijken wat je daar kan krijgen. Rekening houdend met de bijhorende kosten (schrappingskosten, nieuwe aktekosten, dossierkosten, wederbelegging, etc)





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010