Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

geen idee waar te beginnen..
door lisbeth001 op maandag 16 april 2012 - 12:14

beste,

Ik ben alleenstaan, 28 jaar en heb een inkomen van om en bij de 1800 euro netto. Graag wil ik een huis kopen van om en bij de 160.000. Ik heb zelf ongeveer 25.000 euro spaargeld dat ik zou gebruiken om het schrijven en andere kosten te betalen. Het overige geld zou ik graag op mijn spaarrekening laten staan, kwestie van een appeltje voor de dorst te hebben.

Ik vroeg me af wat ik het beste doe in mijn situatie. Kies ik voor vast of variabel? ik denk persoonlijk dat ik een lening van max 750 euro maandelijks aankan. Meer dan dat lijkt me een risico. Ik houd dan nog om en bij de 1000 euro over om van te leven en rekeningen mee te betalen. Ik heb straks een afspraak bij argenta en morgen bij ing. Ik zal alvast daar eens horen wat ze aanbieden, maar aangezien ik een leek ben, zullen ze mij waarschijnlijk ook wel vanalles wijsmaken.

Ik zie op deze site mensen die aan een lening geraken van 3.5 vast, anderen 3.80 vast.. Ik vraag me af of het feit dat je alleenstaand bent of als koppel leent hiermee te maken heeft. En ook het bedrag dat je leent..

Alle tips zijn welkom

Groetjes, lisbeth.
2690 keer bekeken - 4 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
dinsdag 17 april 2012
11:04
Ik zou nog wat verder shoppen ;-)
Vast combineren met variabel kan inderdaad interessant zijn. Ik zou toch opteren om het grootste deel vast te nemen. Bijvoorbeeld 110 vast en 50 variabel.


lisbeth001
[ bankshopper ]
maandag 16 april 2012
23:25
Hallo,

bedankt al voor de reacties. Ik ben vandaag al langs geweest bij Argenta. Ik heb daar een heleboel informatie gekregen en vlijtig zitten pennen. Mijn inziens zijn er nog betere condities te verkrijgen. Vast op 25 jaar aan 4.20 en op 30 jaar aan 4.10. Een variabele rentevoet van 2.75 zowel op 25 als op 30 jaar. Hij stelde ook voor vast en variabel te combineren (was me dat ingewikkeld) en de vaste formule te vergemakkelijken door de eerste 5 jaar minder moeten af te lossen. Dus wel vast, maar meer betalen vanaf 5e jaar omdat dan je loon wat hoger ligt enz.. dit zou gedaan worden aan 4.24. Dit alles dus voor een bedrag van 160.000 euro. Vooral voor de vaste rentevoet vind ik dit toch hoog.

Ik ga morgen nog langs bij Axa, Ing en KBPC.. benieuwd wat ze daar zeggen.


tom
[ bankshopper ]
maandag 16 april 2012
22:00
Dag Lisbeth. Ik ga er van uit dat jij graag zekerheden hebt in het leven en dan kan ik je - gezien de huidige lage rentevoeten - je de vaste rentevoeten aanraden. De variabele rentevoeten zijn gekoppeld aan referte indexen (vind je ook op deze site), en deze referte-indexen staan over de jaren heen momenteel heel laag. Wat wil zeggen dat ze ook weer fel kunnen stijgen en zo je variabele rentevoet mee de lucht in jagen. Kies voor een vaste rentevoet en voor een haalbare aflossing en dan denk ik dat je er wel geraakt. Laat je ook niet verblinden door de berekeningen van de bankier waarbij je eindejaarspremie, vakantiegeld, maaltijdcheques en fiscaal voordeel meegeteld worden en dan gedeeld worden door 12. Dit is niet het bedrag dat je maandelijks kan spenderen maar een illusie. Zeker op vandaag waar fiscale voordelen en jobzekerheid nogal wankele begrippen zijn.

Ik wens je veel succes op je zoektocht en aarzel zeker niet je voorstellen te delen. We geven graag feedback. Groeten.


dEUS
[ bankshopper ]
maandag 16 april 2012
18:36
Beste Lisbeth,

Ik ben absoluut geen expert maar gewoon iemand die de afgelopen maanden uitvoerig bezig is geweest met het vinden van de scherpste rentevoet.
Het feit dat je alleenstaand bent of met 2 speelt mijn inziens een (grote) rol bij de uiteindelijke rentevoet. Voor een bank is het risico bij een hypothecaire lening nu eenmaal een pak kleiner wanneer er 2 inkomens zijn. Zodoende zal je weinig manoevreer ruimte hebben en mag je al blij zijn dat je überhaupt een lening vast krijgt. Vandaag de dag is dat voor een alleenstaande echt niet meer evident.

Ik wou dat ik beter nieuws te melden had of dat mijn mening door andere kan worden ontkracht, maar ik vrees dat dit eenmaal de harde economische werkelijkheid is.

Desondanks wens ik je alle succes in het vinden van een zo scherp mogelijke rentevoet !

Groetjes,

Bram





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010