Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Varia'

Belgisch drama - griekse tragedie
door gandi op vrijdag 7 mei 2010 - 14:11

België kwam de laatste dagen in het visier van een aantal speculanten en zou wel eens het volgende slachtoffer van extreme shorting kunnen worden. Indien de overheidsobligaties hogere interesten moeten hanteren (cfr Griekenland). Wil dat dan zeggen dat de hypothecaire leningen op 10j of langer ook sterk duurder zullen worden??
2746 keer bekeken - 4 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zaterdag 15 mei 2010
21:59
De referte index is deze maand (mei) blijkbaar weer gezakt. In tegenstelling tot vorige maand waar ze gestegen was ten opzichte van maart. Hou er wel rekening mee dat men altijd de referte index hanteert van de maand voorafgaand aan het voorstel van de hypothecaire lening.

Lambik
[ bankshopper ]
zaterdag 15 mei 2010
10:17
Zal de referte-index A deze maand stijgen door dit alles ? Ik zou variabele rentevoet 1/1/1 willen pakken en zou moeten beslissen deze maand of begin volgende maand. Al verschilt het maar 0,2% toch de moeite om weekje te wachten, niet ?

Witte8
[ ankshopper1 ]
dinsdag 11 mei 2010
23:51
Als je een adres hebt waar ik een 1/1/1 variabele kan krijgen aan 2,20 % op jaarbasis ben ik akkoord en hoor ik graag waar je dit kan krijgen voor 2250000 aankoopprijs 100% bij een variabele op jaarbasis maakt de bank nu uiteraard een grote marge gelet op lage stand referte index... verder is het wel zwaar gokken op die variabele op 1 jaar...dat kan toch niet blijven zakken??

mountainbiker
[ ]
zaterdag 8 mei 2010
12:29
Denk dat uw vrees niet echt te maken heeft met de evolutie van de overheidsobligaties maar eerder met de prijs op de interbankenmarkt. Duits staatspapier is de afgelopen week zelfs gedaald ... Men zal er denk ik alles aan doen om te vermijden dat de particulier stopt met kopen want dan is het hek helemaal van de dam en riskeren we in een vastgoedcrisis terecht te komen (geen kopers meer, wel mensen die verkopen omdat ze problemen krijgen met beleggingen, wegvallen van werk) ... Ten andere, momenteel is het nog altijd interessantst om te opteren van jaarlijks aanpasbaar (kijk maar naar stand van referte index A) want de caps zorgen ervoor dat je quasi niet boven de tarieven van vaste rente kan uitkomen. Lange termijnrente -> vaste rente




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010