Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

u ook verzwegen dossierkosten immotheker (demetris)?
door liesgert op zondag 19 december 2010 - 12:59

Hallo,

wij zijn een lening aangegaan via Immotheker 2009). Het gaat om een zogenaamd "flexibel woonkrediet" van Fortis - Demetris. Bij het aangaan van de lening verzekerde Immotheker ons dat het verlengen/verkorten van de looptijd effectief kostenloos was. We hebben uitdrukkelijk gevraagd naar dossierkosten en ook die zouden onbestaande zijn. Er werd verwezen naar een prospectus waarin geen dossierkosten vermeld stond. Ondertussen is de rentevoet gezakt en willen we verkorten. Wat blijkt : het kost 200 EUR !? Bij navraag beweert Immotheker dat het betreffende kantoor van Demetris (Groot-Bijgaarden) de dossierkosten heeft verzwegen. De kosten moeten dus toch betaald worden. Wij pluizen natuurlijk verder uit waar dat zwart op wit staat geschreven (ongoin). Volgens ons is Immotheker in de fout gegaan, zij bieden immers het advies, de service.
Vraag : is er iemand met dezelfde ervaring ? Wat heeft u daarmee gedaan ?

Alvast bedankt !
2911 keer bekeken - 1 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zondag 19 december 2010
18:48
Als je het zwart op wit hebt dat er geen dossierkosten zijn dan denk ik niet dat je je geen zorgen moet maken. Als je enkel een prospectus hebt waar er geen dossierkosten in vermeld staan, dan vrees ik dat het wat moeilijker gaat worden.

Regel nummer 1: alle afspraken op papier plaatsen. Verwijs je naar de wet, neem dan ook de datum op van verwijzing. Een artikel in de wet kan in verloop van tijd wijzigen.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010