Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Tips en trics om te gaan bankshoppen
door heestermans op dinsdag 10 september 2013 - 22:21

Hebben momenteel een huisje gevonden waar we intresse voor hebben, nu gaan we vrijdag nogmaals op bezoek met het idee om te kopen tekenen. Nu ja het is voor ons allemaal zeer nieuw en ben nogal een twijfelaar ivm de banken zo wispelturig en slechte reputatie hebben. Maar ok als ik nu teken heb ik dan wel echt tijd genoeg voor een lening te vinden aan een goede rente voet zonder al te veel neven producten? Wij zouden 235000 eu willen lenen aan 100% waar zou ik het beste gaan shoppen enof waar zeker op letten ivm lening en schuldsaldo etc..... Graag tips. Mvg
3800 keer bekeken - 1 antwoord(en)







MDS
[ bankshopper ]
woensdag 11 september 2013
10:35
Welke banken momenteel de beste rentevoeten geven weet ik niet, maar algemeen is het: hoe meer banken je bezoekt, hoe beter. Krijg overal een voorstel los, en speel de banken wat tegen elkaar uit. Eerste voorstellen zijn niet altijd (zelden?) de beste.

Denk goed na over het type lening. Gezien de lage referteindexen zijn variabele leningen met korte rentevaste periodes zeer twijfelachtig, aangezien het worst case scenario vrij realistisch is. Enkel aan te raden indien de worst case redelijk competitief blijkt met andere voorstellen.
Vaste leningen en variabele met langere rentevaste periodes (10/5/5, 15/5/5, ev. 7/3/3) lijken op dit ogenblik toch mere aangewezen.

Indien variabel:
- let goed op de gebruikte referte-index en de marge. Bij twee voorstellen met gelijke rentevoet is hetgeen met de hoogste referte-index de interessantste.
- let goed op de CAP (+2 is, logisch, beter dan +3)

SSV: kan je in 1 keer betalen (meestal goedkoper) of gespreid. Reken dit mee in de leningskost.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010