Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Herziening woonkrediet'

Sociaal woonkrediet herzien
door czy op maandag 2 augustus 2010 - 12:19

Geachte, Ik heb vorig jaar een lening afgesloten bij een sociaal woonkrediet. We hebben een vaste rentevoet van 4,64 percent. Momenteel bedraagt deze 3,75 percent. Ik heb vandaag gebeld naar het sociaal woonkrediet en ze doen geen herziening van mijn lening, zelfs niet als ik alle kosten voor mij neem. Is dat wel wettelijk? Alvast bedankt Peter
5828 keer bekeken - 12 antwoord(en)







12
czy
[ ]
vrijdag 27 augustus 2010
14:07
Nee we hebben geen kosten moet betalen.

Groetjes



nielsvh
[ ]
woensdag 25 augustus 2010
11:36
ik denk niet dat de vaste rentevoeten "nog" lager gaan :-)
kortere duurtijd is echter wel lagere rente, dus daarop mikken binnen 10 jaar bijvoorbeeld.


tom
[ bankshopper ]
zondag 22 augustus 2010
20:17
Proficiat. Jammer dat je eerst wat moet 'dreigen' alvorens men een effort wil doen. Moet je nu herzieningskosten betalen?

czy
[ ]
zondag 22 augustus 2010
14:34
Hey,

Het is beklonken, we blijven bij het sociaal woonkrediet, ze hebben hun rente aangepast en het gaat vanaf volgende maand al in.
We zijn van 4,64 naar 4,26 gezakt en betalen nu 34 € per maand minder....lijkt niet veel maar als je het op 290 maanden bekijkt wat het toch de moeite om een week een paar banken af te lopen.

Bedankt voor jullie reacties.


spock
[ ]
maandag 16 augustus 2010
11:18
Ik heb de indruk dat iedere maand die je wacht een maand is dat je teveel betaald, dus ervoor zorgen dat het sociaal woonkrediet zo snel mogelijk de aanpassing doet.

Mogelijk kan je binnen enkele jaren, als de (vaste) voeten nog wat zakken en je een kortere looptijd en lagere quotiteit hebt nog eens de intrest doen zakken...



tom
[ bankshopper ]
maandag 16 augustus 2010
8:38
Ze gaan dat bij het sociaal woonkrediet ook wel uitgerekend hebben voor jou en een zakking van het percentage geven die juist de moeite is om niet over te stappen. ;-) Toch straf dat ze eerst niets kunnen en vanaf je 'dreigt' te veranderen er vanalles mogelijk is..

czy
[ ]
zondag 15 augustus 2010
10:29
Ik was terug geweest naar het Sociaal Woonkrediet en ze willen hun rentevoet verlagen van 4,64 % naar 4,25 %, zonder kosten.

Als ik alle kosten bijtel kom ik op 3 euro per maand hetzelfde aflossingsbedrag uit als ik zou overstappen naar Fortis tegen 3,81 %.

Nu ff denken wat we gaan doen maar wsl gaan we blijven bij het sociaal woonkrediet.


czy
[ ]
dinsdag 10 augustus 2010
12:10
Ik heb morgen een afspraak bij het sociaal woonkrediet maar ik heb al zo goed als zeker beslist dat ik naar Fortis overstap. Gisteren naar het sociaal woonkrediet gebeld en ze gaan niet lager dan 4,25 %. Er zijn dan wel geen kosten aan verbonden. Maar eerlijk gezegd ben ik niet akkoord met hun werkwijze. Eerst zeggen ze me dat er zeker geen herfinanciering doen en als ik dan toch met een andere offerte afkom dan gaat het opeens wel, dat zijn geen eerlijke praktijken lijkt mij.

poekwi
[ ]
zondag 8 augustus 2010
12:44
geachte czy, heb je die rente voet op papier staan? zo ja zou je deze naar mij willen doormailen, poekwi@hotmail.com ben ook aan het shoppen maar kom niet aan die rente voeten. alvast erg bedankt

czy
[ ]
donderdag 5 augustus 2010
13:24
Ik ben vandaag naar Fortis geweest en aldaar een rentevoet van 3,83 percent bedongen voor een vaste rentevoet over 25 jaar. Met alle kosten samengeteld zoals notariskosten, kosten voor het stopzetten van de vorige lening, enz, spaar ik nog altijd 10000 € over de gehele looptijd. Ik ga morgen eens terugbellen naar het sociaal woonkrediet en als ze bij hun standpunt blijven verander ik van bankinstelling.

12



  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010