Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Overbruggingskrediet
door konstatin op dinsdag 15 mei 2012 - 12:20

Beste,

Onlangs vernam ik dat mijn volledige perceel geregistreerd staat als bouwgrond. Ik vroeg bij de stad een verkavelingvergunning aan en deze werd mij zonder problemen verleend. Verschillende partijen lijken nu opeens geïnteresseerd om mijn te bebouwen lot op te kopen om er zelf een woning op te trekken, eventueel voor verkoop of verhuur ervan. Navraag over de verkoopsprijs van een nieuwe woning in het centrum van Gent deed me inzien dat ik het beter zelf kon doen.

Nu denk ik er zelf over na om een "overbruggingskrediet" aan te vragen bij een financiële instelling om de bouw van deze tweede woning te financieren om deze na voltooiing te verkopen om het ontleende bedrag terug te betalen. Zijn er mensen die eenzelfde ervaring hebben? Welke banken kunnen zich vinden in dergelijke korte termijn investeringen? Wat houdt een dergelijk overbruggingskrediet in?

Met vriendelijke groeten,
3284 keer bekeken - 2 antwoord(en)







konstatin
[ bankshopper ]
woensdag 16 mei 2012
7:48
Beste yoyo,

dank je voor je antwoord. De som die ik zou moeten ontlenen zou 100.000 euro bedragen of minder indien ik in de bouw van het huis eigen kapitaal inbreng.

Is het aan te raden je reeds afbetaalde deel van je hypotheek op je bestaande woning terug op te nemen (komt neer op 30000 euro)? Ik had gehoord dat daar de toenmalige interesten van toepassing op zijn en deze bedragen ongeveer 4%.

Mijn eigen inbreng brengt het nog te ontlenen bedrag op 45000 euro brengen. Dit zou dus geen probleem mogen geven wanneer ik dat aan een bank zou voorleggen.

Bij welke bank hebt u uw lening verkregen of welke banken zijn toonaangevend in dit soort overbruggingskredieten?

Met vriendelijke groeten,

Konstatin


yoyo
[ bankshopper ]
dinsdag 15 mei 2012
13:46
Ik heb mijn huidige woning laten bouwen terwijl ik nog in mijn vorig huis woonde. Dus zo lang ik mijn huis niet verkocht was, had ik ook niet voldoende geld om het nieuwe huis te bouwen. Dus overbruggingskrediet aangegaan. De bank deed daar niet moeilijk over. Dit wordt wel bij de notaris beschreven en telkens je een stuk van het krediet nodig hebt, moest ik facturen binnenbrengen bij de bank. Dit alles om te vermijden dat je andere dingen gaat doen met dit geld dan een huis bouwen natuurlijk en de bank hun geld nooit meer terugzien. Normaal zijn die contracten per jaar, maar uit ervaring weet ik dat dit nogal krap is. Wanneer dit jaar verstreken is, moet dit opnieuw betekend worden bij de notaris indien je een bijkomend jaar wil (= extra kosten). Wanneer je kan terugbetalen (als huis verkocht is), doe je dit liefst zo vlug mogelijk, want elke dag kost extra intresten natuurlijk. 3 à 5% bvb op 200.000 Euro, is toch 500 à 850 Euro/maand.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010