Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

de bomen en het bos
door Moctezuma op maandag 25 oktober 2010 - 14:09

ik zoek
185.000 - 190.000 eur
Q ca. 40-50%

Immotheker raadt mij 30 jaar aan, vast. Zou neerkomen op 900-860 eur/maand. "Ook fiscaal voordeel niet vergeten", zegt deze.

Eigen bankier zegt me: Kijk naar wat ge kunt betalen per maand (1000 eur), en ga op kortere termijn, vergeet de interesten niet.

Wie heeft gelijk?

Zijn de fiscale voordelen op Lange Termijn zodanig dat het inderdaad beter is lang te lenen met kleinere aflossingen?
2277 keer bekeken - 4 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
zaterdag 13 november 2010
18:08
Stel dat het verschil voor een lening van 200.000 euro op 25 jaar of 30 jaar honderd euro is. Persoonlijk denk ik niet dat er veel mensen die honderd euro op een spaarboekje gaan storten en 25 jaar gaan sparen bij wijze van spreken, maar dit opgesoupeerd zal worden aan allerhande extraatjes. In theorie is het allemaal mooi (het overschot mooi aan de kant zetten), maar ik denk dat in de praktijk dit weinig gebeurd. Voor iedere starter is het sowieso in het begin van de lening een groot stuk van het inkomen, maar na 10 jaar zou het voor de meesten onder ons toch al een stuk draagbaarder moeten zijn.

Sowieso is de meest eerlijke lening deze met vaste kapitaalsaflossingen, maar dat moet je ook kunnen betalen. Ooit ergens gelezen dat slecht 15% van de mensen die een lening aangaan effectief lenen op de termijn die ze ooit gestart zijn, de meeste onder hen gaan sowieso in deze termijn van 25 jaar ergens een vervroegde kapitaalsaflossing (door erfenis of iets anders) doen.


Archim
[ bankshopper ]
zaterdag 13 november 2010
16:46
heb hier ook al lang mee zitten worstelen. Het was ook Immotheker die voorstelde van zo lang mogelijk te lenen. Terwijl gezond boerenverstand zegt : hoe sneller ervan af hoe beter.

Als je zodra je lening stopt begint of verder gaat met lange termijn sparen (elk 2080€/jaar) dan zit het verschil enkel nog op het feit dat (correct me if wrong) het fiscaal inbrengen v/d lening werkt op de hoogste schijf waarop je belastingen betaalt ipv tarief van 30%... en dan ben je volgens mij beter af om voor kortere looptijd te gaan.

Ben nu zelf 34j. 3 kinderen van 1,5j. Zijn nu aan het bouwen en gaan voor looptijd van 15j. Maw van de lening af tegen dat ze misschien met drie aan hogere studies beginnen.


leuvenaar
[ ankier0 ]
vrijdag 29 oktober 2010
17:51
Alles hangt af van je profiel: wat doe je met het bedrag dat je cash overhoud per maand door de langere looptijd. Als je het opleeft, doe je een goede zaak met de kortere looptijd want dan bespaar je intresten op je lening. Als je het op een spaarrekening zet is de opbrengst+ het fiscaal voordeel nog lager dan de extra intresten. Als je het met een hoger rendement belegt dan leen je best zo lang mogelijk.

tom
[ bankshopper ]
maandag 25 oktober 2010
14:52
Je hebt inderdaad vijf jaar langer een fiscaal voordeel, maar volgens mij weegt dit niet op tegen de extra intresten die je zal betalen. Je lost ook minder rap je kapitaal af.

Ik ga meer voor het standpunt van je eigen bankier.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010