Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Onderhandelen
door giannij op woensdag 12 september 2012 - 10:59

Indien ik een voorstel krijg van een andere bank is het dan überhaupt nog zinvol om met je
eigen bank te onderhandelen ?
Wie heeft hier ervaring mee ?
grtz
G
3758 keer bekeken - 7 antwoord(en)







vimster
[ bankshopper ]
vrijdag 12 oktober 2012
16:13
Ik raad alvast iedereen, klaar en duidelijk aan om NIET op je eerste of tweede voorstel in te gaan, en ZEKER niet op het eerste voorstel van je "thuisbank".

Alleen door meerdere banken/verzekeraars aan te spreken ga je mensen tegenkomen die je "van de eerste keer" een mooi voorstel doen. Die bestaan inderdaad. Zo kreeg ik bij mij laatste ronde als eerste bij DVV 3.66 op 30 jaar voorgeschoteld. Bij alle andere banken kreeg ik geafficheerde rentes (tot rond 5%!!!). Uiteindelijk heb ik getekend voor 3.4%: een voordeel van ongeveer 30 euro per maand gedurende 30 jaar.

bankshoppen is de moeite waard.




spock2
[ bankshopper ]
donderdag 11 oktober 2012
15:21
Er zijn inderdaad banken die direct een tarief geven waar geen onderhandelingsmarge meer opzit, maar dit is daarom niet het laagst beschikbare. op de markt.

Bij sommige banken is het dan weer zo dat de bankbediende/directeur via een aanvraag bij hoofdkantoor/regiomanager een lager tarief kan krijgen, meestal enkel om een nieuwe klant binnen te halen met een intere$$ant profiel. Ze hebben een "interne" tarieflijst (die krijgen wij, normaal, niet te pakken) met daarop het bodemtarief dat het kantoor zelf kan geven, het bodemtarief regio-manager, en het zogezegde kostprijstarief. Zeer goede klanten/prospects kunnen tot kostprijstarief geraken.

Voorts is het zo dat een bank gedurende weken totaal niet concurrentieel kan zijn en er dan opeens een grote som in hypotheken geplaaatst moet worden en de voorwaarden dus opeens zeer voordelig worden. Het is niet omdat van de ene week op de andere opeens alles mogelijk is dat dit altijd het resultaat is van "keihard onderhandelen".


luchan
[ ]
donderdag 11 oktober 2012
12:08
ik werk zelf al jaren in een bank en weet dat het momenteel weinig zin heeft om de banken tegenover mekaar uit te spelen. Er wordt (bij ons) niet meegespeeld met dergelijke spelletjes. Ik geef al 20 jaar aan iedereen éénmaal tarief en wijk er niet vanaf. Correct en duidelijk van bij het eerste contact.

vimster
[ bankshopper ]
dinsdag 9 oktober 2012
10:00
inderdaad, je moet keihard blijven onderhandelen. Telkens teruggaan naar de bank die mee is gegaan. En dan als je al een keer "nee" hebt gehad, toch nog een keer proberen.

Je moet daar geen schaamte/scrupules over hebben. Ga er van uit dat de bank altijd beter af is met eender welk voorstel. Het gaat over heel veel geld voor jou en een lange periode dat je er aan vasthangt. Dus beter nu een keer meer langsgaan/bellen en eventueel een koude douche krijgen... Misschien gaat er dan toch nog een bank iets lager.

Kijk ook naar banken die misschien in een iets verdere regio liggen, als ze een beter voorstel bieden, scheelt je dat snel enkele duizenden euro's op de looptijd.

succes.


billy89
[ bankshopper ]
maandag 8 oktober 2012
16:01
Natuurlijk, wij wonnen er 40euro per maand mee! zeker doen

giannij
[ bankshopper ]
woensdag 12 september 2012
11:56
inderdaad - rekenen dus na een tegenvoorstel van de huisbank :-)
to be continued...


tom
[ bankshopper ]
woensdag 12 september 2012
11:08
Uiteraard. Als je eigen bank een deftig tegenvoorstel doet kan het interessant zijn om te blijven bij je huidige bank. Daar heb je immers geen schrappingskosten, nieuwe inschrijvingskosten en hoef je niet langs de notaris.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010