Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Immotheker
door bouwer op maandag 24 augustus 2009 - 22:48

Iemand ervaring bij de Immotheker? Ik zie op de site namelijk heel weinig rentevoorstellen van Immotheker. Graag advies of het de moeite loont om te gaan renteshoppen bij de Immotheker.
14598 keer bekeken - 13 antwoord(en)12
wifi
[ ]
donderdag 11 maart 2010
11:36
Ik zou Immotheker inderdaad meer zien als een oplossing als u weinig tijd hebt om zelf met de lening bezig te zijn. Of om een eerste gesprek te hebben, zij kunnen wel degelijk interessante informatie verschaffen. Maar je zal altijd een beter tarief verkrijgen als je zelf de onderhandelingen met de financiele instelling doet. Ik heb van mijn Immothoker een pisnijdige mail gekregen toen ik aangaf niet in te gaan op het aanbod. Wat mij betreft ver beneden het niveau een commerciele organisatie waardig (want het zijn uiteindelijk grotendeels zelfstandige agenten). In dat geval betaal je dus 350 eur, maar qua advies kan je mits het benaderen van verschillende instellingen en wat zelf studie hetzelfde gratis bekomen.. added value beperkt dus.

Quantacosta
[ bankshopper ]
maandag 15 februari 2010
15:16
Hoe komt iedereen op 325 EUR kost bij Immotheker? Ik heb daar mijn lening afgesloten en heb geen euro moeten betalen hoor...

luchan
[ ]
woensdag 16 december 2009
12:24
De Immotheker beschikt niet over de tarieven van de grootbanken, omdat die dagelijks intern meegedeeld worden. Dus kunnen ze niet correct vergelijken.

greetje
[ ankshopper3 ]
woensdag 16 december 2009
9:39
Wat de kost van Immotheker betreft: vraag je beperkte info dan is de kost 325 euro maar wil je wat uitgebreider in detail gaan (en begrijpen wat men je voorschotelt) dan bedraagt het factuurtje 625 euro (zoals bij mij). veeeel!

jog
[ ]
dinsdag 15 december 2009
21:26
Ik denk dat het in elk geval de moeite is om eens langs te gaan bij een immotheker. Wij hebben dit ook gedaan (kantoor Brugge bij Stephan Wenning) en hij is op de proppen gekomen met een voorstel (vaste rentevoet , geen verplichting SSV en brandverz) dat de andere banken niet konden verbeteren. Aanvankelijk was ik sceptisch maar uiteindelijk ben ik er heel tevreden van. Steeds vriendelijk onthaald en alles werd perfect afgehandeld. Stephan heeft ook de tijd genomen om aanwezig te zijn bij het verlijden van de krediet akte hoewel dit strikt gezien niet noodzakelijk was. Samengevat : Zeker de moeite om eens te proberen. Je kan daarna nog altijd vergelijken met de andere banken.

jantje
[ ]
maandag 7 september 2009
10:11
Immotheker is goed als je niet veel tijd of zin hebt om te shoppen. Hun tarieven zijn goedkoop, maar als je zelf gaat onderhandelen bij de banken kan je meestal iets lager gaan. Maar ze zijn ook gewoon verkopers. Onze immotheker pushte ons in de richting van een 5-jaarlijks variabele, terwijl wij eerder een jaarlijks variabele wilden. Ze hadden daar ook een heel technische uitleg voor, maar het viel me op dat hun tarief voor de 5-jaarlijkse zeer scherp geprijsd was, terwijl hun tarief voor de jaarlijkse niet zo goed was. Ze wilden dus duidelijk hun sterkste kant in de verf zetten. Uiteindelijk hebben we niet met de immotheker gewerkt maar op hun advies wel de lening gesplitst op 20 en 30 j ipv alles op 25j, dus met plezier 325euro betaald.

Sinna
[ ]
dinsdag 1 september 2009
13:09
Ik heb zelf zeer goede ervaringen met Stephan Wenning, Immotheker in Brugge. Hij heeft ons (mijn vrouw en mezelf) zeer uitgebreid geïnformeerd en waar in principe enkel het eerste gesprek kosteloos was, zijn we verschillende keren langsgeweest. De gegevens die hij ons verstrekt heeft, waren voor ons van onschatbare waarde en hebben ons zeer goed geholpen om onze keuze (zowel naar prijsvork van woonst als naar lening toe) te maken. Uiteindelijk zijn we toch niet met Immotheker in zee gegaan omdat ik een zeer goed voorstel kreeg van mijn thuisbank (LBK) en in overleg met Stephan hebben we besloten de lening niet via Immotheker te nemen. Dat dit ons uiteindelijk 325€ kostte, was voor ons geen punt: degelijk advies mag degelijk betaald worden.

luchan
[ ]
dinsdag 1 september 2009
9:57
de immotheker stelt alleen die banken voor die meespelen in hun spel. m.a.w. de grootbanken vallen uit de boot omdat zijn geen commissie geven aan de immotheker.

janneman
[ ]
maandag 31 augustus 2009
20:13
immotheker is geen kredietverstrekker, hoewel ze het graag zo laten uitschijnen. Zij gaan gewoon in de markt gaan kijken bij de banken en verkopen die kredieten. Hoe groter de marge waaraan ze kunnen verkopen hoe beter voor hen, dat is net zo met verzekeringsagenten. Ze verkopen niet de beste polis maar wel die waar ze meest marge op krijgen (zie hiervoor een paar testaankoops geleden)

melsupilami
[ ]
vrijdag 28 augustus 2009
22:49
Een extra marge nemen ze niet, ze krijgen gewoon de commissie die anders naar het bankkantoor gaat. Reden dat je niet 'beste' rentevoet krijgt, is dat ze niet echt onderhandelen/afbieden (iets waar je zelf wel behoorlijk wat tijd moet insteken). Alleen handig als je er weinig van afweet en weinig tijd hebt.

12  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010