Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

aankoop bouwgrond + bouwen
door koenhendrickx op dinsdag 6 juli 2010 - 12:44

We zijn momenteel in onderhandelnig voor het lenen van onze bouwgrond + het bouwen van een woning. Kan iemand mij raad geven bij de reserveringsprovisie? Is dit bij elke bank hetzelfde, kan men hierover onderhandelen. Kan dit ook een rol spelen bij welke rentevoet men u aanbiedt? We zouden graag in één tijd een lening afsluiten omdat we binnen afzienbare tijd toch aan onze woning zouden willen beginnen. Mvg Koen
3300 keer bekeken - 4 antwoord(en)







tom
[ bankshopper ]
donderdag 15 juli 2010
14:01
Je krijgt dan natuurlijk wel ook wat intresten op het kapitaal dat op je spaarboekje staat. Je zou het verschil moeten uitrekenen en als dat goedkoper is dan je reserveringsprovisie is het interessant. :)

pwenke
[ bankshopper ]
donderdag 15 juli 2010
13:46
Bij BNP Paribas Fortis betalen wij geen reserveringsprovisie, 3 jaar de tijd om het krediet op te nemen, anders komt er wel een kost bij kijken maar 3 jaar voor de bouw van een woning is normaal wel meer dan voldoende. Bij DeltaLoyd kan je het volledige bedrag meteen laten storten op een spaarboekje waardoor je ook de reserveringsprovisie ontwijkt. Nadeel is dat je dan vanaf het begin het volledige bedrag afbetaald. Je betaalt m.a.w rente op kapitaal dat je nog niet gebruikt hebt.

dobus
[ ankier0 ]
dinsdag 6 juli 2010
15:37
Sommige banken kunnen een korting toestaan op het tarief van de reserveringsprovisie. Je zou dus de vraag kunnen stellen, al is het de vraag of je hier erg veel voordeel mee zal doen. Doorgaans is het meeste kapitaal al opgenomen vooraleer de periode begint te lopen waarin de provisie zal aangerekend worden. Het voordeel dat je eventueel kan bekomen is hoe dan ook van tijdelijke aard, als het op onderhandelen aankomt kan je dus beter focussen op de rentevoet van het krediet.

luchan
[ ]
dinsdag 6 juli 2010
14:52
koen De reserveringprovisie kan variëren van bank tot bank, maar dit is iets waar niet over kan genegociëerd worden. Die provisie speelt geen enkele rol bij het tarief .




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010