Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Combi vast/variabel
door Dre op zondag 10 januari 2010 - 22:42

Als je nu kiest voor een variabele en je kijkt nu naar de index (0.76) en vergelijkt deze met de index over 4 jaar ( zie tabel boven rentezoeker ) dan kan je daar toch alleen maar uit afleiden dat je zo goed als altijd het max maandbedrag gaat betalen of er moet terug een uitzonderlijke daling komen zoals nu en je toch nog gedurende een korte tijd iets minder maandelijks betaald. Ik vind mijn 1/1/1/ max maandbedrag iets te hoog, vast is maandelijks beter maar dan zit je lang aan dat bedrag vast. Is het dan niet beter om het grootste deel vast en een deel variabel te lenen? Eventueel met 2 verschillende looptijden? Graag jullie mening...
2124 keer bekeken - 3 antwoord(en)







Dre
[ ankshopper2 ]
maandag 11 januari 2010
23:07
Nieuwe rentevoet = beginrentevoet + ( nieuwe referte-index - oorspronkelijke referte-index) Je hebt gelijk, als je dit weet en uitrekent valt het nog mee. Het zal uiteindelijk toch de variabele worden, nu nog zien dat ik betere tarieven krijg.

Dre
[ ankshopper2 ]
maandag 11 januari 2010
23:02
Het is niet dat mijn maandelijks WC leefbaar te hoog is maar meer een drempel waar ik onder wou blijven. Dus eigenlijk niet zo een probleem. De vaste ligt heel dicht tegen WC dus is het idd beter om variabele te nemen, heb je nog kans dat hij zakt natuurlijk. Combinatie variabel/vast is toch niet zo een goed idee vrees ik, maakt weinig uit. Als het te lenen bedrag variabel kleiner wordt is de schommelmarge kleiner dat is al vrees ik. Voor de banken zal een 1/1/1 nu ook wel het beste zijn, allemaal proberen ze u in die richting te duwen de één al harder dan de andere maar bijna allemaal raden ze vaste af.

ikkehier
[ bankshopper ]
maandag 11 januari 2010
12:45
Vindt het zelf ook moeilijk kiezen. Maar heb referte-indexen eens opgezocht. VB. juni 1999=2,6 en juli 2005=2.0. Als je dan over een tijdspanne van 20 of 25 jaar bekijkt, kom je misschien toch eens een jaar geen WC tegen. Ben je met één of twee jaar toch niet goedkoper af als steeds een vaste? En vergeet ook geen rekening te houden met je fiscaal voordeel. Is je max maandbedrag dan nog steeds te hoog? Denk dat niemand je hierop een pasklaar antwoord kan geven hoor. Hoop ook de mening van andere te horen en mening LUCHAN???




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010