Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Vaste rentevoet overwegen?
door lexen op woensdag 14 juli 2010 - 18:54

Hoi, graag even jullie mening over volgend voorstel dat wij van onze bank kregen: 230.000 euro in het accordeonformule (1/1/ +3/-3) op 25 tot 30 jaar aan 3,47% Het afgelopen jaar hebben we reeds een aantal keer een lening laten berekenen en daarbij kozen we steeds voor de accordeon. De worst case bij een variabel bedrag was te hoog. Maandelijks bedrag bij vast was ook steeds aan de hoge kant en de worst case bij de accordeon was niet zoveel erger dan de totale lasten van de vaste rentevoet. Bovendien vonden we het wel makkelijk om onmiddellijk te weten welk bedrag we maandelijks zouden afbetalen zodat we niet voor onaangename verrassingen zouden staan. Nu hebben we bouwgrond gekocht en dus opnieuw een lening laten uittellen, enkel in de accordeon met bovenstaande gegevens. Aanvankelijk leek ik dit een goed voorstel te vinden maar nu lees ik hier over de verhouding tov de referte index en begin ik toch te twijfelen. Graag jullie mening dus!
2636 keer bekeken - 3 antwoord(en)







lexen
[ ankshopper0 ]
dinsdag 20 juli 2010
19:21
Ondertussen hebben we ook rentevoeten van KBC (ongunstige dus vallen al onmiddellijk af) en percentages voor een vaste (4,18) en variabele 1/1/ +3/-3 (2,66%). Ik neig nu naar een combinatie variabel (deel grond) en vast (bouw) en de accordeon dus volledig links te laten liggen. Hopelijk krijgen we bij het shoppen toch nog gunstiger tarieven, ik zie dat sommigen toch 3,9 of zelfs nog minder krijgen voor hetzelfde bedrag en quotiteit.

nielsvh
[ ]
donderdag 15 juli 2010
19:50
3,47 % variabel is belachelijk hoog als je weet dat je tegen de 4 % vast kan lenen. Uzelf blind staren op een lage rente (die hier in uw concreet geval niet eens laag is), en daardoor ook een lage schuldsaldo lijkt me niet wijs. Bij renteverhogingen zal uw schuldsaldo niet mee stijgen, waardoor er een negatief saldo zal zijn bij een vroegtijdig overlijden. Verder shoppen lijkt me aangewezen.

tom
[ bankshopper ]
woensdag 14 juli 2010
20:44
Er mee rekening houdende dat de accordeon ook aan referte index A gekoppeld is kan je er van uit gaan dat deze sowieso langer dan 25 jaar zal duren. (Je weet natuurlijk nooit). Voordeel, zoals je zelf aanhaalt is de vaste mensualiteit. Ander voordeel is meestal de goedkopere schuldsaldoverzekering bij een accordeonformule. Zorg ervoor dat je maandelijks niet elke euro moet omdraaien om te kunnen leven. Als je wat meer ademruimte hebt door accordeon te nemen is dit een belangrijk argument. ps: graag voorstellen ook toevoegen zoals de andere bankshoppers. Merci.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010