Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

hulp bij keuze
door dentokke op vrijdag 30 juli 2010 - 10:42

Hoi, Wij hebben bij KBC (mijn thuisbank) en BNP (mijn vriendin haar thuisbank) dezelfde rentevoet verkregen, nl. 3.73% vast op 20 jaar. Dus moeten we gaan kijken naar de andere zaken om onze keuze te maken. Graag zou ik de mening van andere mensen krijgen. De SSV schilt 513€ in het voordeel van KBC, maar voor KBC moeten we 300€ dossierkosten betalen en bij BNP niets. De brandverzekering is ook in het voordeel van KBC, maar dit schilt niet veel (de juiste bedragen moet ik u schuldig blijven). KBC eist voor deze rentevoet wel dat wij volledige klant worden, dus alle toekomstige verzekeringen en andere bankproducten moeten bij hen afgesloten worden (iemand ervaring met de kostprijs van de gemiddelde KBC-verzekering: duur of goedkoop?). Terwijl BNP maar 1 loondomiciliering eist, SSV x2 en brandverzekering. BNP heeft dan weer het voordeel van het gratis soepel woonkrediet. De reserveringsvergoeding is quasi hetzelfde bij beiden. Zijn er nog andere zaken waar wij op zouden moeten letten? Onze voorkeur gaat momenteel uit naar BNP, wegens de weinige eisen en wegens het direct geven van deze rentevoet, terwijl KBC altijd hun laagste gaf en achteraf, na het horen van de rentevoet van de concurrentie, toch nog lager kon gaan (van 4.51 tot nu 3.73). Alvast bedankt
2935 keer bekeken - 2 antwoord(en)







SenT
[ ]
vrijdag 30 juli 2010
14:44
Kan men je een richtbedrag geven voor die brandverzekering? Want dit lijkt mij een blanco-cheque die je tekent. Staat er in hun aanbod (= het papier dat je bij de bank tekent) iets over die andere voorwaarden? Zo ja, dan ben je er aan gebonden. Dus als men er bvb. op uit komt dat je je autoverzekering elders hebt, dan kunnen ze je "voordelige rentevoet" omhoog trekken. KBC had bij ons ook voorwaarden omtrent de brandverzekering. We hebben het niet getekend bij KBC omdat ik van mening ben dat het een bank is (oké hebben wel een verzekeringstak) maar dat die bankbediende jou nooit op die manier zal helpen als een zelfstandig verzekeringsagent zal doen. Daarenboven is KBC haar brandverzekering ook wel gekend als een van de duurdere op de markt. Over de kwaliteit van die verzekering kan en zal ik niet oordelen want heb er geen ervaring mee.

beagle
[ ]
vrijdag 30 juli 2010
14:02
KBC is inderdaad wel niet goedkoop met hun verzekeringen en bijproducten. Anderzijds is het volgens mij wel een bank - waar ik persoonlijk - een goed gevoel bij heb. Als je wat meer flexibiliteit wenst lijkt BNP mij interessanter. Wat ik niet begrijp is dat 'toekomstige verzekeringen' bij hen moeten afgesloten worden. Volgens mij gaan zij u niet elke dag controleren om te zien of je een autoverzekering bij Ethias of bij weet ik wie hebt afgesloten..




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010