Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

ING brandverzekering vs AG brandverzekering
door kersenboom op vrijdag 28 januari 2011 - 19:20

Hoi,

We zijn vandaag weesten bankshoppen,

M'n huisbankier Fintro (4,37% op 20j en 4,67% op 25j) gaf een schatting aan de telefoon van rentevoeten, maar er moet nog een afspraak gemaakt worden. Hij had de nieuwe tarieven nog niet gehad van zijn inkoper.
Axa die in het begin aangaf niet concurrentieel te zijn (5,4 %) En wou enkel dingen doen voor klanten en zoon/dochter van.
ING die een prachtige rentevoet geeft (3,85% op 20j en 3,95 %op 25j) en Dexia die goeie rentevoeten geeft (4,24%), in vergelijking met axa en fintro, de brui eraan geeft en niet onder ING wil. Sportieve gast, en hielp mezelf met voorstellen van andere banken en waarop je moest letten...

ING z'n voorstel:

3,85% (!!) op 20 jaar voor 100% te lenen 205 000 euro.
Maar schuldsaldo komt neer op 4900 euro (beiden 100%). Dan mogen we zelf de brandverzekering kiezen.

Ik ben enkel geinteresseerd in een shuldsaldo van elk 75% (we verdienen evenveel => dus verzekerd voor 150%). We willen dit per jaar betalen, want we hebben toekomstplannen om na 10j het huis te verkopen. (we weten het niet zeker, maar dat zijn de dromen) Maar we moeten de brandverzekering dan nemen bij iNG. De schuldsaldo nemen we zoiezo niet-fiscaal plichtig.

Nu ik vergelijk liever alles. Ik heb momenteel mijn brandverzekering bij AG Insurance. Die hebben geen slechte brandverzekering, maar hoe vergelijk je nu die brandverzekering? Ik betaal liever iets meer en goed verzekerd dan enkel de laagste rentevoet en een minder goede verzekering.

Ik moet maandag bij ING wel nagaan of ik die schuldsaldo volledig kan laten vallen en gewoon de brandverzekering neem ipv enkel de schuldsaldo bij heb. Dan moet ik wat simulaties doen. Axa hun schuldsaldoverzekering is vrij concurrentieel eigenlijk.

Graag tips hoe je die verzekering vergelijkt? ik zoek ondertussen verder op het fora voor werkwijzes. Alleszins haka.be en hoeveelkostmijnhuis.be en deze site hebben we al goed op weg gezet...
4338 keer bekeken - 2 antwoord(en)







kersenboom
[ bankshopper ]
zondag 30 januari 2011
12:49
Dag tom,

dank voor antwoord,

We gaan ze zeker delen, kwou m'n muizenissen gewoon ff kwijt.

Strakjes (na eten) staan ze online :)


tom
[ bankshopper ]
vrijdag 28 januari 2011
20:04
@kersenboom: vooraleerst graag je onderhandelde voorstellen delen zoals je collega shoppers het doen. Zo los uit de pols in een forum berichtje maakt het weinig overzichtelijk.

Wat betreft verzekeringen vergelijken moet je volgens mij gewoon de alle posten binnen die verzekering vergelijken met elkaar. Natuur-en waterschade, brand, diefstal(?), enz. Kijk wat de gedekte kapitalen zijn, of de woning altijd verzekerd is voor de actuele waarde of enkel voor de huidige waarde enz.

Bij sommige brandverzekeringen zit diefstal er bij, bij andere niet. Ook duurdere elementen (bijvoorbeeld een piano enzo, zijn die ook gedekt of niet).





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010