Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Rente - Toekomst
door giannij op woensdag 5 september 2012 - 11:43

Niemand heeft een glazen bol, maar zouden de rentevoeten voor de leningen nu niet zakken ?
Is dit enigszins gelinkt aan de dalende rente op spaargelden ?
3708 keer bekeken - 5 antwoord(en)







giannij
[ bankshopper ]
donderdag 6 september 2012
10:53
VIA NETTO.BE "Banken kunnen niet ingaan tegen de huidige marktomstandigheden en de lage rentes." Ze kunnen dat niet , enkel omdat het omgekeerde in hun nadee nadelig voor de winsten dus) werkt uiteraard. De spaarder wordt stiefmoederlijk behandeld en betaalt de zgn. financiële crisis. Waarom bestaat dat systeem van basisrente en getrouwheidspremie eigenlijk nog altijd ? Men wordt bestraft van zodra men van zijn eigen geld gebruikt. Begrijpe wie kan, nietwaar Mr. Vande Lanotte. Trouwens , bv. Argenta heeft een filiaal in Breda , Nederland , en daar wordt een rente , basisrente wel te verstaan , van getrouwheidspremie is daar geen sprake , van 2.65% toegekend. Ge kunt daar als Belg niet van genieten , omdat , zo zeggen ze daar , men een adres in Nederland moet hebben en een sofinummer. Ik vraag mij af of zoiets binnen Europa eigenlijk wel kan. Open markten binnen de eurolanden , bestaat dat eigenlijk ? Of anders , is Argenta eigenlijk wel wettelijk correct bezig???

giannij
[ bankshopper ]
woensdag 5 september 2012
13:14
de banken zouden het graag zien gebeuren :-)

tom
[ bankshopper ]
woensdag 5 september 2012
12:15
Ofwel moeten we een systeem uitvinden zoals bedrijfobligaties maar dan iets zoals particulierobligaties. Gezien de grote sommen geld op de spaarboekjes. Particulieren lenen elkaar geld aan bvb 2,5% (dubbele dan van de meeste spaarboekjes momenteel). Persoon x kan lenen aan een lage rentevoet en persoon Y krijgt een grotere opbrengst dan de standaard spaarboekjes.

Wie neemt het initiatief? :)


giannij
[ bankshopper ]
woensdag 5 september 2012
12:09
Zoals ik dus al vermoedde zijn het de banken die - alweer (?) - profiteren...
Ze zijn uiteraard niet verplicht om de rente naar beneden bij te stellen maar ze zouden het onder de huidige OLO wel kunnen doen dus...


tom
[ bankshopper ]
woensdag 5 september 2012
11:56
De rentevoeten op leningen met vaste formule zijn gekoppeld aan de OLO op 10 jaar. De leningen met variabele formule aan de bijhorende referte index.

Momenteel staat de OLO bijzonder laag. Dit wil echter nog niet zeggen dat banken de rentevoeten op producten zoals hypothecaire leningen verplicht moeten verlagen. Zij kunnen ook opteren om meer (winst)marge te nemen om zo eventueel sneller schulden af te bouwen.

Sowieso staan de rentevoeten vandaag nog bijzonder laag. Of je binnen een half jaar een vaste rentevoet op 25 jaar aan 2,5% zal kunnen afsluiten valt sterk te betwijfelen.

Zoals altijd, niemand heeft een glazen bol en kan voorspellen wat de toekomst of Europa zal doen in de komende vijf jaar.





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010