Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Investeringskrediet -Hypotheeklening ?
door neander op dinsdag 14 december 2010 - 23:58

Wanneer een vennootschap leent voor een vastgoedinvestering, is dit dan zowieso een investeringskrediet of kan dit ook via de klassieke hypotheeklening?
Zijn deze rentevoeten verschillend ? We spreken over vaste rentevoeten ,looptijd 15 jaar en een te lenen som van 200000 euro .


10243 keer bekeken - 5 antwoord(en)







CFO
[ bankshopper ]
maandag 21 februari 2011
14:08
Sommige banken maken geen onderscheid in rentevoet (bvb Record,BNP Paribas in mijn ervaring), andere dan weer wel (vb KBC).
Ik vermoed dat een en ander ook afhangt van de manier dat jouw filiaal de zaken wil voorstellen; 1 gemeenschappelijke rentevoet is een duidelijker communicatie nr de klant dan 2 verschillende..


tir
[ bankshopper ]
vrijdag 18 februari 2011
16:47
@ballou: wat is je project eigenlijk, want het is ook daarvan afhankelijk?
Wat is jouw e-mailadres?


spock
[ ]
vrijdag 18 februari 2011
10:28
Een hypothecair krediet door en natuurlijk persoon valt onder de noemer woonkrediet.
Een hypothecair krediet door en vennootschap valt onder de noemer investeringskrediet.

Ik denk dat bijna alle banken dit aanbieden mits een premie (hoger %).

Soms vraagt men ook dat een zaakvoerder/aandelhouder zich persoonlijk garant stelt (waarom heb je dan nog een vennootschap?).

Bovendien is het zo dat het heronderhandelen van de intrestvoet altijd moeilijker is. Voor woonkredieten is bij afkoop van het krediet de vergoeding wettelijk geregeld (3 maanden intresten), bij investeringskredieten niet en hiervan wordt misbruik gemaakt (vergoeding = nog te lopen intresten).

Bij onderhandelingen vraag aan de bank hun model-akte voor het krediet, zo zie je wat de wederbeleggingsvergoeding werkelijk.


ballou
[ bankshopper ]
donderdag 17 februari 2011
20:19

Kan je mij zeggen welke banken investeringskredieten aanbieden onder de voorwaarden van een hypothecair krediet?


tir
[ bankshopper ]
dinsdag 21 december 2010
17:14
normaliter is het krediet dat een vennootschap aangaat een investeringskrediet (gemeen recht en dus niet onder de wet op het hypothecair krediet)
omdat banken ifv de tegenpartij (ontlener) een bepaald bedrag aan eigen vermogen moeten aanhouden (basel II en nu III) is er een verschil in rentevoet tussen beide soorten kredieten. Het is namelijk zo dat er logischerwijs meer kredieten fout lopen in het segment van de professionele kredieten (door faillissementen). Daarom moet voor dit soort kredieten ook meer eigen vermogen aangehouden worden door de bank. Meer eigen vermogen aanhouden, betekent minder vermogen om uit te lenen, en dus minder winst voor de bank. Deze minder-inkomst wodt gecompenseerd door een hoger tarief...
Maar in bepaalde gevallen (gemengd krediet = u koopt privé, samen met uw vennootschap een woning bv in naakte eigendom/vruchtgebruik) dan zijn er een aantal banken die je voor het deel investeringskrediet toch de voorwaarden van een hypothecair krediet aanbieden





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010