Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Geraak niet aan jullie lage rentevoeten
door RVXMeylan op donderdag 3 juli 2014 - 21:47

Hallo


Vandaag weer gaan schoppen. Beetje frustrerend geraak niet echt vooruit en zeker niet in de richting van wat ik hier op het forum zie.

Tot nu

Huidige rentvoet 4,5

Op nog 25 jaar

KBC 3,55 vast
2,25 variabel om het jaar

ING 3,5 maar onder viir behoud

BNP paris bas

3,68 vast

belfius

3,9 vast

Woon in het brusselse. Ik zie hier rentevoeten van net onder de 3 procent passeren. Kan er iemand me een gouden tip geven hoe ik scherper kan onderhandelen.

Ik ben telkens naar vrij grote kantoren gegaan voor gesteld om volledig klant te worden.


Hoor graag hoe jullie het aangepakt hebben.

Meylan
3928 keer bekeken - 5 antwoord(en)







jojoanne
[ bankshopper ]
donderdag 7 augustus 2014
22:34
Banken laten nooit onmiddellijk onderste tarieven zien. Banken spelen het spelletje hard, dus moet jij het nog harder spelen
Zo heb ik het gedaan:
Probeer zo snel mogelijk via email de gegevens te krijgen, ik bedoel de rentevoet, voorwaarde , na een eerste verkennend gesprek bij de bank zelf.
Daarna stuur je de mail door, maar pas je wel de getallen aan, naar de concurrerende bank. Wat kan je zoal doen? Bv verlaag de rente met 0,2 procent. Of verzwijg dat je er een ssv bij met nemen. Als alles goed verloopt dan zal de andere bank beter willen doen. Maar misschien met voorwaarde. Dan stuur je die mail teug verder naar de eerste bank, maar je laat die voorwaarde wel uit de mail. En zo pingpong je heen een weer via mail. Neem enkel de telefoon als je geen reactie krijgt. Ga niet langs tot alles rond is of de beslissing zo goed als vast ligt. Ok weet het het is op het randje. Het is niet helemaal correct maar de banken spelen het ook niet altijd fair, dus niet mee inzitten. Veel succes


Syl
[ bankshopper ]
zaterdag 26 juli 2014
23:30
Beste,

Momenteel zit ik bij Vdk is zeker geen slechte bank.

Ing geeft momenteel een rentevoet van 2,90. Wel met schuldsaldo en brandverzekering.
Is wel de moeite om deze ook eens te vergelijken. Vergelijk eens met za verzekeringen, delta loyd en cardif zit ook een heel groot verschil op.

Immotheker kan je ook wel goed helpen.


emeryf
[ bankshopper ]
zaterdag 26 juli 2014
22:08
variabele 25'ers vallen wel mee, maar de vasten zijn pas echt interessant op 15 of 20 jaar. Dit zal een inschatting van de banken zijn wanneer zij denken dat de rentevoeten terug omhoog zullen gaan. Bij Crelan zou ik een variabele op 20j krijgen 8/3/3 2,27. Dwz de bank denkt dat de rentevoeten binnen dit en 8 jaar niet spectaculair gaan stijgen maar hoopt (en verwacht een beetje) dat dat daarna wel het geval is. (Als ik een beetje in de hoofden van de banken kijk)

Nog een belangrijk puntje: Quotiteit: banken zijn geneigd mensen met een Q<80 een lagere rentevoet te geven (zekerder van hun geld). Anderzijds hebben ze natuurlijk ook graag dat je een beetje/of liever nog ruim onder de 1/3de regel zit ivm inkomen/leenlast.


manou
[ bankshopper ]
woensdag 9 juli 2014
12:23
Beste

ik krijg ook geen lage rentevoeten vast bij grote kantoren wel bij kleinere kantoren vb Dvv, of fortis maar in de dorpen niet in de grote steden , die zijn nog blij met een klant


kwakkel
[ bankshopper ]
vrijdag 4 juli 2014
8:10
Hey Meylan,
Veel zal afhangen van hoe de bank je inschat als potentiële klant. De methode waarop kan verschillen tussen banken, maar er kan gekeken worden naar leeftijd, salaris, eigen inbreng, resterende eigen middelen, of ouders bereid zijn over te stappen naar de bank, ...

Ik zie ook dat je resterende looptijd 25 jaar is. Op die termijn ben ik er ook niet in geslaagd de lage rentevoeten die hier soms passeren, vast te krijgen. 25 jaar (vast) is lang, en de meeste banken zijn daar niet zo happig op.

Eventueel kan je eens langslopen bij de Immotheker. Zij bekijken verschillende (niet alle!) banken en halen er de voor jou meest voordelige oplossing uit.

Alleszins nog veel succes!





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010