Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

toekomst crelan?
door kdg op donderdag 14 augustus 2014 - 13:07

Wanneer ik een voorstel voor de herziening van mijn lening bij CRELAN (10 jaar, 1,86%) aan mijn huisbank BNP fortis voorlegde begon de vriendelijke medewerker van BNP fortis een vreemd verhaal over mogelijke problemen bij CRELAN.

Om bepaalde normen te halen (Basel?) zou deze bank heel veel geld moeten ophalen. Het zag er echter niet goed uit en in het slechtste geval zou deze bank mandaten op leningen beginnen omzetten. Het zou zelfs mogelijk zijn dat je bedongen kortingen op de lening in de toekomst zou kunnen verliezen (korting voor loondom., woningverzekering, etc)

Bij uitbreiding was het zelfs zo dat alle Europese banken met uitzondering van BNP-fortis mogelijk grote problemen hebben.

Wat is hiervan aan en wat is de waarschijnlijkheid van omzetten van mandaten en het stopzetten van bedongen kortingen. Of probeerde de man een naieve klant bang te maken? Ik vond het alvast een scherp voorstel van Crelan, maar ook: there is no free lunch......
3135 keer bekeken - 3 antwoord(en)







vinne81
[ bankshopper ]
dinsdag 26 augustus 2014
10:31
Twee dingen begrijp ik niet direct:

- Omzetten van een mandaat naar een hypotheek: wat brengt dit op voor Crelan? Boetes even niet meegeteld. Niets toch?

- Ze willen geld ophalen, maar zijn vooral met hun goede rentevoeten geld aan het uitlenen. Is dat niet net het omgekeerde?


Snif
[ bankshopper ]
vrijdag 22 augustus 2014
16:14
Inderdaad, mensen bang maken is bij sommige bankiers hun hobby blijkbaar.
Als er nu 1 bank is die over 'in de problemen geraken' ons niets te vertellen heeft...


emeryf
[ bankshopper ]
donderdag 14 augustus 2014
15:26
dat Crelan veel geld WIL ophalen lijkt me duidelijk, momenteel goedkoopste op de leen-markt. Mandaten op leningen omzetten naar hypothecair vind ik wel heel straf: hier koop je geen extra klanten mee, schrik je er zelfs af. Vorige week ging Crelan bij ons zelfs nog akkoord om 40% op mandaat te zetten. Omzetten naar hypothecair doe je enkel als er nood toe zit (vb als de client niet meer kan terugbetalen) me dunkt. Bedongen kortingen kunnen volgens mij ook al niet teruggenomen worden als je het contract leest: zolang dat je dat product hebt, krijg je de korting.

Persoonlijke conclusie: goed geprobeerd om een klant bang te maken en te overhalen (ENKEL zij hebben geen problemen, ALLE andere banken wel) bij hen te blijven ;-)





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010