Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Moeilijke situatie - lenen mogelijk?
door snake op zaterdag 12 juni 2010 - 0:28

Beste, Mijn verloofde en ik zouden graag een sleutel-op-de-deur woning willen. We zijn hiervoor naar een bemiddelaar geweest die voor ons de banken afgegaan heeft. Na 4 dagen kregen we het volgende met deze voorwaarden, we moeten 7000 euro in 1 keer betalen en dan kunnen wij 225.000€ lenen. Aangezien dat we nog aan het sparen zijn voor onze trouw en niet weten hoeveel we gaan overhouden kunnen we hier niet op ingaan en zouden we dus zelf naar de banken moeten gaan om te horen voor een beter voorstel. Het probleem is mijn vriendin heeft 3 kredieten op haar naam staan (auto en meubels). Hiervoor betalen we nu alles samen zo een 600 euro/maand. Het idee was om 260.000 euro te lenen en deze kredieten in onze hypothecaire lening te stoppen. 3 kredieten ong 18.000 euro netto loon van mij: 1450euro netto loon van mijn verloofde: 1300 Ik ben 24 jaar en zij 25 jaar. Onze bank van nu is Dexia We willen bouwen in Wallonië, kan ik ook een lening bij mijn thuisbank in Vlaanderen vragen om te bouwen in Wallonië? Zijn leningen zoals deze betrouwbaar: http://www.officeduprethypothecaire.be/index.php?lg=nl ? Bedankt voor jullie mening.
4986 keer bekeken - 14 antwoord(en)







12
tom
[ bankshopper ]
donderdag 17 juni 2010
16:51
@snake: Ik begrijp je frustratie maar zoals velen ook aanhalen. Spaar nog even. 10.000 is meestal een reserve die je sowieso moet hebben als je een woning koopt. In geval van tegenslag (ontslag, ziekte, etc) moet je altijd wel een reserve hebben. Ik denk trouwens in je situatie momenteel dat je ook geen super voorstel gaat krijgen.

isabel-tom
[ ]
donderdag 17 juni 2010
15:33
Auto lening is geen probleem, daar moet je altijd rekening met houden tenzij je eentje van 't werk krijgt. Spaar nog wat verder zoals de meeste aangeven. Trouw eerst, geniet ervan, spaar rustig verder om dan binnen een 1.5 a 2 jaar nog eens te herzien.

rentezoeker
[ bankshopper ]
donderdag 17 juni 2010
8:11
Sterk dat jullie nog zoveel kunnen sparen op het einde van de maand 2750 -> gezamenlijk inkomen -650 huur -600 lening -500 eten -150 elektriciteit, tv, gas -100 brandstof Daar blijft nog maar 750 € over voor onverwachte uitgaven en vrije tijd (gsm, restaurant, film, reis). Veel maanden ga je zelfs met moeite die 500 € kunnen sparen. Probeer eerst de huidige leningen af te betalen, tegen die tijd is jullie gezamenlijk inkomen waarschijnlijk ook al wat hoger.

GeeVee
[ ]
donderdag 17 juni 2010
7:58
Elk beetje dat je gespaard hebt kan nuttig zijn, maar ga gewoon eens praten met de bank. Maar laat je vooral niets wijsmaken. Je zal zeker kunnen lenen, ik heb zelfs weet van banken waar je zoveel kan lenen dat je enkel het bestaansminimum moet overhouden om van te leven (wat nog geen € 1000 per maand is voor 2 personen). Maar of dit verstandig is, is weer iets anders... De gouden regel is: zorg dat je niet meer dan 1/3 van je gezamelijk loon moet afgeven aan kredieten. Voor jullie is dit ongeveer € 900 / maand. Aangezien je al verschillende kredieten hebt lopen zal je dus niet heel veel kunnen lenen met deze regel in het achterhoofd. vb. € 400 openstaande kredieten + € 500 extra afbetalen = je kan ongeveer € 100.000 lenen op 30 jaar

snake
[ ankshopper1 ]
woensdag 16 juni 2010
23:38
Voor te trouwen gaan we normaal niet die 11.000 spenderen. Het is gewoon dat we ongeveer zoveel gespaard zullen hebben. Ik verwacht dat onze trouw een 7000 euro zal kosten en dan nog het geld dat we zullen krijgen misschien kost het dan maar 5000 euro en hebben we nog 6000 euro over. Zou het beter zijn als we 1 lening hebben van de auto. Dit is 200 euro per maand of is het echt nodig dat we helemaal clean zijn? Kan het al interessant zijn als we 10.000 euro gespaard hebben of is dit te weinig voor een bank?

isabel-tom
[ ]
woensdag 16 juni 2010
14:57
Niet te snel vooruit willen gaan, sta even stil bij hoeveel mensen op jullie leeftijd reeds kunnen bouwen. Kopen is al heel moeilijk, laat staan bouwen. Ik heb het gevoel dat jullie heel erg snel willen gaan met alles en nog wat. Zaken op krediet kopen zoals meubels, wasmachine, tv, ... is iets wat je absoluut NIET mag doen.Wees verstandig en heb geduld. Dure meubels alleszins. Ook trouwen op jonge leeftijd en hier € 11.000 aan spenderen is moeilijk te vatten. Zeker als je bouwdromen hebt. Je kan niet alles willen op korte tijd met een standaard loon. Een moeilijke financiële situatie is trouwens heel slecht voor een relatie. En vergeet die goede rentes, je krijgt geen goede rente in jullie situatie. Beter verder sparen na het trouwen!

snake
[ ankshopper1 ]
woensdag 16 juni 2010
14:26
Nu gooi ik elke maand 650 euro weg. En ik heb een mooi appartement maar we kunnen niet buiten gaan zitten in de zomer en dat vind ik spijtig. Ik wil dus echt wel een grond en beginnen te bouwen. Nu we hebben iets gevonden van grond. Het is een soort van bouwproject waar ze allemaal nieuwe huizen gaan op bouwen maar we kunnen pas beginnen te bouwen volgend jaar in augustus maar ze verkopen nu al die grond.

LienLening
[ ]
woensdag 16 juni 2010
14:12
Je kan best zelf eens naar een bank gaan, die kan je uitleggen wat je kan lenen en wat niet kan. Ik vrees alleen dat je geen € 260,000 zal kunnen lenen zolang je 600€ / maand moet afbetalen voor meubels en auto... Ik zou zoals anderen hier al zeiden zo snel mogelijk je lopende kredieten terugbetalen. Je mag huren niet altijd zien als geld "weggooien". Misschien moet je nog 2 jaar ervan profiteren dat je € 500 per maand kan sparen zoals je zei. Je mag je ook nooit laten opjagen door rentes of huizenprijzen... Het is niet omdat het nu mooie rentes zijn dat je nu moet kopen én dat je geen mooie rentes meer zou hebben op het moment dat jij koopt.

snake
[ ankshopper1 ]
woensdag 16 juni 2010
14:03
Nu gooi ik elke maand 650 euro weg. En ik heb een mooi appartement maar we kunnen niet buiten gaan zitten in de zomer en dat vind ik spijtig. Ik wil dus echt wel een grond en beginnen te bouwen. Nu we hebben iets gevonden van grond. Het is een soort van bouwproject waar ze allemaal nieuwe huizen gaan op bouwen maar we kunnen pas beginnen te bouwen volgend jaar in augustus maar ze verkopen nu al die grond.

GeeVee
[ ]
woensdag 16 juni 2010
8:54
Je koopt toch geen huis / bouwgrond omdat de interesten nu laag staan... Je koopt een huis / bouwgrond omdat je daar klaar voor bent (ook omdat je het financieel aankan). Op dat moment ga je kijken wat de kredietmarkt te bieden heeft. Omgekeerd werkt het enkel wanneer je finaciële situatie zo goed is dat je in vastgoed kan beleggen.

12



  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010