Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Bankshoppen algemeen'

Huidige lening overzetten naar nieuw pand
door Leffunk op vrijdag 30 oktober 2009 - 12:07

Situatie: vriendin heeft appartement volledig op haar naam met lage vaste rentevoet en nog pak openstaand kapitaal. Ze heeft nog bepaald bedrag (vb 40.000 EUR) openstaan aan 4,05 % (vaste rentevoet). Zelf heb ik nog kapitaal openstaan tegen 3,8% vaste rentevoet (vb 60.000 EUR). Beide appartementen zullen verkocht worden om huis te komen. Totale bedrag dat we willen lenen gaat rond 170.000 EUR zijn. Voor zover ik het begrepen heb, is het mogelijk om vb zo'n lening verder te zetten aan die voordelige rentevoet, maar ivp huidige appartement komt dan hypotheek op het nieuw te kopen huis te staan. Voor de rest zouden we dan nog kapitaal moeten bijlenen en nieuwe lening moeten afsluiten zodat we aan die 170.000 EUR. Vraag is de volgende: kan je op één huis meerdere leningen hebben lopen? Maw kunnen we de lening van mijn vriendin ook laten omzetten naar het nieuw te kopen huis én dan ook die lening van mij? Zodat op die manier we aan die gunstige rentevoeten al 100.000 EUR hebben en we enkel nog voor 70.000 EUR een nieuwe lening moeten sluiten? Of kan je maar één van die twee hudige leningen overzetten naar een nieuw huis? En indien dit laatste het geval is, ben je dan gedwongen om ook het restkapitaal dat we nodig hebben bij diezelfde bank te moeten ontlenen? Of kan je dat beschouwen als totaal losstaand en kunnen we daar vrij bepalen wie beste voorwaarden geeft op die nieuwe lening? Of gaat dat hogere kosten met zich meebrengen als we voor dat nieuwe lening naar andere bank gaan? Een hele hoop vragen, maar toch wel belangrijk voor ons. Alvast hartelijk dank voor jullie advies hieromtrent, mvg, Erik
4798 keer bekeken - 2 antwoord(en)







Leffunk
[ ]
vrijdag 30 oktober 2009
18:03
Inderdaad Jog. Wat dus zeker wel gaat is overname van vb mijn lening en dan nog een som lenen aan de hedendaagse rentevoeten lenen. Dat had bank zelf gezegd. Wat houdt hypotheek in rang 1 in? Stel het draait verkeerd uit, gezien onze quoditeit kan elke hypotheek er toch van uit gaan dat ze hun geld terugzien, gezien pand zeker over 300.000 EUR waard zal zijn en totaal aan lening max 170.000 EUR bedraagt. Maw bank moet toch niet ongerust zijn dat ze hun geld er niet terugkrijgen? Ook al zijn het meerdere hypotheken lijkt me? Achtergrond van vraag: bank had niet veel zin om best te doen voor voorwaarden mbt het nieuw te lenen bedrag, vandaar vraag of we beide leningen dan kunnen overnemen en kunnen shoppen voor nieuwe bedrag.

jog
[ ]
vrijdag 30 oktober 2009
13:42
Als ik het goed begrijp heb jullie allebei een eigen pand (A & B) en nu willen jullie samen een derde pand (C) aankopen om vervolgens A & B te verkopen. Ik denk (maar ben het niet zeker) dat het niet zal gaan om op C drie hypotheken te vestigen (overzetting hypotheek A + B + bijkomende lening voor aankoop C). De banken willen meestal een hypotheek in rang 1 en dat kan er maar 1 zijn. Jullie kunnen ook eens jullie situatie uitleggen een bvb een immotheker en kijken wat hun advies is. Ikzelf zou een nieuwe lening nemen op C + eventueel een overbruggingskrediet. Als jullie in C wonen kunnen jullie A & B verkopen en met de opbrengst het openstaande schuldsaldo aflossen + eventueel een deel van het overbruggingskrediet.




  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010